Advarsel fra Fødevarestyrelsen: El-besparelser kan give madforgiftning

9 september, 2022 | 07:00
Fødevarestyrelsen advarer danskerne mod at slukke køleskabet for at spare på elektriciteten, da det kan føre til madforgiftning.
Foto: Billedarkiv

I Storbritannien ses der en tendens til, at briterne slukker for køleskabet for at spare på den dyre elektricitet. Det har medført, at flere børn har fået madforgiftning.

Nu advarer Fødevarestyrelsen de danske borgere om at følge i briternes fodspor. Advarslen lyder således på deres Twitter-profil:

“I UK får børn madforgiftning, fordi briter slukker køleskabet for at spare el. Vores mikrobiologer ved, hvor og hvordan bakterier trives, og hvorfor forbrugere og restauranter bør have max 5° i køleskabet, hvor de har letfordærvelige varer som kød, mælk & pålæg.”

Mad i farezonen

I samme omgang deler de en grafik, som illustrerer, hvad der sker, hvis maden bliver for varm, hvilket vil ske, hvis man vælger at slukke for køleskabet.

Mellem 20 og 40 grader bringes maden op i farezonen, hvor bakterierne vokser meget hurtigt. Madens temperatur skal holdes mellem 0 og 5 grader for at hæmme bakteriernes vækst og dermed undgå madforgiftning.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder