Tal med din teenager om knallertkørsel

8 september, 2022 | 19:30
Sådan lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi. Faktisk folder de hænderne og beder dig, mindeligt og pænt - skriver de på Facebook. Det kan nemlig både være dyrt og farligt ikke at tage snakken, når en ny generation ruller ud på to hjul.
Tal med din teenager om knallertkørsel
Foto: Billedarkiv

Nordjyllands Politi fortæller i et Facebookopslag, at de får mange henvendelser fra borgere i de mindre byer omkring Aalborg omkring usikker eller hasarderet knallertkørsel. Især områder som Gug, Svenstrup, Vadum, Nibe, Storvorde og Hals er særligt udsatte. Det er henvendelser fra bekymrede borgere – både på grund af larm og af hensyn til de unges egen sikkerhed. Derfor går politiet ud med en klar opfordring til alle forældre – tal med jeres teenagere omkring knallertkørsel.

Det, Nordjyllands Politi gerne vil opfordre til at snakke om, er i høj grad emner som hvad konsekvensen er både lovgivningsmæssigt, sikkerhedsmæssigt og ikke mindst fra din side som forælder, hvis din teenager fx kører uden hjelm, tuner sin knallert eller kører i påvirket tilstand. At unge mennesker skruer på deres knallerter og at rigtig mange af dem ikke er lovlige, er ingen hemmelighed. Men det kan have fatale konsekvenser ikke at have tænkt det igennem og/eller at være klar over, den betydning det kan have.

Tre gode råd fra SikkerTrafik

  • Vær en god rollemodel i trafikken
  • Snak om trafikvaner
  • Lav klare aftaler med tydelige konsekvenser

Tag evt. øvetesten, SikkerTrafik har udfærdiget, for at se om din teenager er klar til at køre knallert.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder