På Ellidshøj Skole gnasker de insekter

8 september, 2022 | 17:30
I anledningen af Naturvidenskabsfestivalen i uge 39. Kommer de ældste elever på Ellidshøj Skole nu i sandhed til at opleve, hvad det vil sige at spise direkte fra jord-til-bord.
Foto: Billedarkiv

Hvordan smager chili con carne, når den er lavet af larver i stedet for oksekød? Og hvordan smager cookies, når de er lavet på melorme?

Det skriver Ellidshøj Skole i en pressemeddelse.

På Ellidshøj Skole syd for Svenstrup står årets Naturvidenskabsfestival i de spiselige insekters tegn. Eleverne i 4. og 5. klasse bliver udfordret, når de skal dyrke insekter, udforske deres livscyklus og klimaaftryk og siden lave mad af dem.

”Ni ud af ti af eleverne synes på forhånd, det er direkte klamt at skulle spise mad lavet på insekter. Men vi vil gerne udfordre dem på automatikken i, at vi bare køber mad i supermarkedet i plastikbakker. Vi vil gerne gøre dem bekendte med alternativer fra naturen, der ikke belaster klimaet som for eksempel oksekød gør det,” siger naturfagslærer på Ellidshøj Skole, Rasmus Brinkmann Jespersen.

Temaet for årets store, nationale Naturvidenskabsfestival på landets grundskoler og gymnasier er i år ”Gådefulde Verden”. Godt 100.000 elever på alle klassetrin, helt fra indskolingen til gymnasiet, vil i slutningen af september slippe det normale skoleskema og bruge en dag, flere dage eller en uge på at fejre naturvidenskaben og dens guldgrube af gåder.

På Ellidshøj Skole er 4. og 5. klasserne allerede gået i gang med at dyrke og fodre insekterne og følge deres forvandling fra æg til larve. Torsdag d. 29. september laver 5. klasserne insektmaden, som hele skolen får lov at smage.

Insektprojektet har fået bevilget 15.000 kr. fra den nationale festivalpulje, som er finansieret af Poul Due Jensens Fond. Pengene er gået til indkøb af æg og larver og til udstyr, såsom vægte og bakker.

Naturvidenskab er for alle

Programleder for den nationale Naturvidenskabsfestival, Louise Lund Bækgaard, siger, at naturvidenskaben er for alle og en vigtig del i at forstå verden omkring os:

”Deltagerne i Naturvidenskabsfestival vil over hele Danmark arbejde med det fælles mål at fejre naturvidenskaben som et værktøj til at udforske verdens gåder. Eleverne skal undersøge, eksperimentere – og lave fejl. Det vigtigste er, at de bevarer nysgerrigheden – at eleverne undrer sig og søger svar.”

Tanken med festivalen hvert år i uge 39 er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med naturvidenskab. Danmarks nationale naturfagscenter, Astra, bistår skolerne med undervisningsforløb, materialer og inspiration.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder