Nordjyske virksomheder kæmper om Akademikerprisen 2022

8 september, 2022 | 08:00
Tre nordjyske virksomheder fra henholdsvis Aalborg, Nibe og Hobro er med i kampen om Akademikerprisen 2022. Den 15. september skal regionsfinalen af Akademikerprisen afgøres, så vi ved, hvem der går videre til den nationale konkurrence.
Nordjyske virksomheder kæmper om Akademikerprisen 2022
Foto: Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse uddeler en gang om året Akademikerprisen for at hylde de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater. Akademikerprisen blev uddelt første gang i 2015, og formålet er at sætte fokus på de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere i små og mellemstore virksomheder. Feltet af nominerede virksomheder i regionen er nu snævret ind til tre nordjyske virksomheder, der skal dyste om en finaleplads i Akademikerprisen 2022.

De nominerede virksomheder i Nordjylland

Dataproces, Nibe

En kandidat i idræt var måske ikke en oplagt ansættelse i et IT- og konsulenthus. Ikke desto mindre avancerede Peter Sandberg Nielsen hurtigt efter ansættelsen i Dataproces, og blev i april 2020 forfremmet til projektleder for forretningsområdet MARC Fleksløn. I dag har næsten 40% af landets kommuner købt MARC Fleksløn, og samtidig er det dét produkt i virksomheden, der har størst kundetilfredshed. Peters tilgang har medvirket til meget stor vækst, og Dataproces blev i 2020 også introduceret på vækstbørsen Nasdaq First North.

WeCare, Aalborg

Sofie Bilgrau blev ansat i WeCare som nyuddannet kriminolog med en bachelor i Politik og Administration. I dag er hun leder i virksomheden, der hjælper unge og familier i udsatte positioner. Sofie har igennem de sidste 3 år bidraget til virksomhedens vækst med procesoptimering, projekthåndtering, med viden om dataindsamling og udvikling af helt nye forretningsområder.

BM Byggeindustri, Hobro

BM Byggeindustri er specialiseret i træbaseret modulbyggeri, og har ansat en uddannet filosof, Thomas Sørensen, som bæredygtighedsansvarlig. Thomas er blevet en vigtig brik i virksomhedens omstilling til bæredygtigt byggeri, og håndterer bæredygtigheds-certificering og de daglige arbejdsprocesser vedrørende systematisering og håndtering af byggesagerne. I arbejdet har han trukket på sin uddannelse og undervisningserfaring for at sikre forståelse og indsigt i overgangen til bæredygtigt byggeri hos såvel medarbejderne i produktionshallerne som montagefolkene på byggepladserne.

Akademikere skaber vækst

Baggrunden for prisen er den gevinst, der er for SMV’ere i at ansætte akademikere. I 2017 gennemførte vi en analyse, der tydeligt viser, at ansættelse af en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, mere vækst og større chance for, at virksomheden overlever.

Læs mere om Akademikerprisen og undersøgelsen her: aka.dk/akademikerprisen

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder