En af Danmarks store boksere er død – Vi mindes Børge Krogh

8 september, 2022 | 12:39
I sin karriere vandt Børge Krogh det jyske seniormesterskab som 16-årig i fluevægt i 1958. I årene 1959-61 vandt han derudover det jyske - og danske mesterskab i fjervægt. Han deltog i den olympiske bokseturnering ved Sommer-OL 1960 i Rom i fjervægt.
Børge Krogh, bokser, portræt
Foto: Appetize / Ida Wang

Vi måtte i dag sige farvel til den tidligere mesterbokser Børge Krogh. Han døde efter længere tids sygdom. Det skriver Ekstra Bladet.

Børge Krogh blev 80 år, og var del af den første bølge af populære boksere. Han bidrog til at starte Mogens Palles promotorkarriere.

Børge Krogh voksede op i Aalborg og han startede som amatørbokser på sin 15-års fødselsdag i 1957. Det blev til en hurtig sejr. Krogh slog sin modstander til tælling med det første slag.

Blandt hans bedrifter tæller hans 1960 udtagelse til som fjervægter til det danske hold til OL i Rom. Han tabte i første runde. Det samme gentog sig til OL i Tokyo fire år senere.

Han startede sin professionelle karriere i 1964, og et år senere vandt han europamesterskabet i letvægt med en sejr over den franske bokser Maurice Tavant. Han formåede dog kun at holde på titlen et enkelt år

Mange er allerede kommet med udmeldinger om Børge Kroghs flotte karriere. Herunder ses tidligere professionelle weltervægtbokser Hans-Henrik Palm kondolere på Facebook.

Udover sin boksekarriere underviste han som lærer på Aalborg Seminarium og fik tilnavnet “bokseprofessoren”.

Efter sin karriere som bokser blev han lærer og senere skoleinspektør. Han blev i bokseverden i mange år som boksetræner.

Børge Krogh var blandt andet med som træner for Mogens Palles verdensmester, Ayub Kalule, da han i 1981 i Houston mistede sin VM-titel i kamp mod verdensstjernen Sugar Ray Leonard.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder