Sådan forbedrer du dine evner som studerende

7 september, 2022 | 10:30
Selvom studiestarten knap er overstået, kan det være en god idé allerede nu at se nærmere på, hvordan du kan forbedre dine evner og blive den bedst mulige studerende.
Foto: Billedarkiv

At navigere i en tilværelse som studerende på en videregående uddannelse kan til tider blive udfordrende. Derfor får du her en række tips til at forbedre dine evner som studerende.

Deltag i undervisningen

Selvom det er fristende at springe over de forelæsninger, som ikke er obligatoriske, opfordres du til at deltage alligevel. Derudover kan det være en god idé at deltage aktivt i undervisningen. Vær spørgende, deltag i diskussioner og besvar lærerens spørgsmål. På den måde sikrer du dig selv de bedste betingelser for at lære og fastholde informationen.

Lav en studieplan

På de videregående uddannelser er der en del læring under ansvar. Derfor kan det være en rigtig god idé at organisere din studietid. Lav en studieplan og hold dig til den. Dette er især vigtigt, når du læser op til eksamen. Find dig et komfortabelt sted at udføre dit studiearbejde. Nogle personer arbejder bedst hjemmefra, mens andre er mere effektive, hvis de kommer ud af huset. Vælg den løsning, der fungerer for dig.

Lav dit hjemmearbejde

Lektier er en vigtig del af læringsprocessen. Det er altså ikke nok at møde op til forelæsningerne, hvis du vil være den bedst mulige studerende. Sørg for at lave dem hver aften.

Vær positiv og giv dig selv belønninger

Det kan være hårdt at studere. Derfor er det vigtigt at bevare en positiv indstilling, selvom du arbejder hårdt for at opnå de bedste resultater. Med en positiv tilgang til det hårde arbejde vil du opnå succes. Det kan hjælpe at sætte en række delmål for din læringsproces og give dig selv små belønninger, når du har opnået dem.

Del |

Kilde: Studenterguiden

Mest læste nyheder

Seneste nyheder