Bygningspuljen åbner igen 14. september

5 september, 2022 | 13:00
Onsdag den 14. september kl. 10 åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen. Med puljen kan du få tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. Har du en bolig, du gerne vil energiforbedre, er det derfor værd at tjekke vilkårene.
Bygningspuljen åbner igen 14. september
Foto: Billedarkiv

Snart bliver det igen muligt for landets boligejere at søge om tilskud fra Bygningspuljen til eksempelvis at skifte fra naturgas eller oliefyr til varmepumpe, efterisolere huset eller sætte nye vinduer i. Projekterne sparer energi i de huse, hvor forbedringerne gennemføres – til gavn for pengepungen, klimaet og den europæiske forsyningssikkerhed. Der er 121 millioner kroner i puljen. Alle boligejere kan søge om tilskud til at få en varmepumpe, mens tilskud til energiforbedrende tiltag er målrettet de boliger, der trænger mest. Det betyder, at kun helårsboliger med energimærkerne E, F og G kan få tilskud til projekter som isolering og udskiftning af vinduer.

Når der åbnes for ansøgninger

Der bliver åbnet for tilskudsansøgninger den 14. september klokken 10, og man kan komme i et digitalt venteværelse fra kl. 9. Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen klokken 10. Hvis man går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får man tildelt en plads bagest i køen. Det er en god idé at tilmelde sig mailnotifikationer – derved får du besked, når det er ved at være din tur. Så slipper du for at vente foran computeren.

Ansøgningsportalen lukker igen for adgang kl. 18. Hvis du er inde på portalen, når den lukker, har du til kl. 20 til at blive færdig med din ansøgning.

Få hjælp til din ansøgning

  • Undersøg som det første, om du er berettiget til at få tilskud. Har du eksempelvis allerede sagt ja til et tilbud fra en håndværker, kan du ikke få støtte.
  • Inden tilskudsåbningen er det en god idé at forberede sin ansøgning ved at orientere sig i ansøgervejledningen på SparEnergi.dk/tilskud, samt have relevante dokumenter og sit NemId klar. Det er ikke muligt at logge på med MitId endnu.
  • Når du har ansøgt, kan der i komplicerede sager gå op til et halvt år, før du får svar om, hvorvidt du har opnået støtte. Bemærk, at du først kan påbegynde dit energiforbedrende arbejde på din bolig, når du har fået tilsagn, hvis du ønsker tilskud.

Om Bygningspuljen

  • Bygningspuljen udspringer af Energiaftalen 2018 og skal medvirke til at skabe besparelser i energiforbruget i helårsboliger.
  • Bygningspuljen har siden den første runde i 2020 givet tilsagn om tilskud til ca. 40.000 boligejere.
  • Knap 70 procent har fået tilsagn om tilskud til at skifte til varmepumpe fra blandt andet oliefyr og naturgas, mens ca. 30 procent af tilsagnene er givet til projekter om isolering, vinduer og ventilation.
  • Man kan søge tilskud som privatperson, andelsboligforening, ejerforening i etageejendom, virksomhed, forening og selvejende institution.
  • Fra 2020 til og med 2026 er der afsat cirka 2,5 milliarder kroner, der uddeles som tilskud fra Bygningspuljen.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder