Millioner til minimumsnormeringer i Aalborg

3 september, 2022 | 16:00
Der er penge på vej til de nordjyske kommuner, så de kan leve op til kravene om minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Aalborg Kommune kan se frem til 46 millioner kroner.
Kilde: Billedarkiv

Et politisk flertal i Folketinget vedtog i forbindelse med finansloven for 2021 at afsætte 1,3 milliarder kroner til at sikre bedre normeringer i landets daginstitutioner. Det betyder, at de kommunale daginstitutioner i 2023 vil få fordelt en pose penge til at sikre antallet af pædagogiske medarbejdere per barn. I en vuggestue skal der således være 1 pædagogisk medarbejder per tre børn, mens der i børnehaver skal være mindst en per seks børn.

46,6 millioner kroner til Aalborg Kommune

Puljen med penge til minimumsnormeringer fordeles efter antal børn. Derfor er der stor forskel på, hvordan pengene fordeles i landets kommuner. Eksempelvis vil Morsø kommune modtage 4,3 millioner kroner mod Aalborgs 46,6 millioner kroner. Læsø får det mindste tilskud af de nordjyske kommuner med 0,25 millioner kroner.

Selve loven om minimumsnormeringer træder i kraft 1. januar 2024, og landets kommuner skal næste år således sikre, at de fremadrettet lever op til kravene ved hjælp af det nye økonomiske tilskud.

Del |

Kilde: Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro

Mest læste nyheder

Seneste nyheder