Luk landets jobcentre og gentænk systemet

3 september, 2022 | 06:00
Sådan lyder beskeden fra Venstres Maja Torp efter TV 2-dokumentaren "Håbløst arbejde". Hun mener, hele systemet omkring at få folk i arbejde bør gentænkes. Ifølge Venstre skal vi have et opgør med landets jobcentre.
Jobcenter
Foto: MinByAalborg

Torsdag blev der givet et indblik i nogle barske historier i TV 2-dokumentaren “Håbløst arbejde”. Her fortalte forskellige danskere, der er for syge til arbejde, om hvordan de var fanget i systemet og bliver tvunget ud af sygesengen af systemet. Den slags historier er desværre ikke enstående, og det har fået Venstre til at reagere. Næstformand i Job- og Velfærdsudvalget i Aalborg Kommune, Maja Torp (V) går forrest med ytring af, hun mener, landets jobcentre bør lukkes og systemet gentænkes.

Hjerteskærende og rystende

Til TV2 Nord udtalte Maja Torp efter dokumentaren: “Det er decideret hjerteskærende og rystende at sidde og se, hvordan syge mennesker i årtiger går i afklaringsforkøb, og at vi har et system, der gør syge mennesker endnu mere syge”.

Venstre vil lukke jobcentrene

I sidste måned gav Venstre et bud på en helt ny reform af beskæftigelsesindsatsen i Danmark. Det indebar netop at lukke landets jobcentre. I stedet ville de ifølge reformen lægge mere kontrol og frihed tilbage til den ledige, der selv skulle kunne vælge, hvilken form for hjælp denne havde brug for og fra hvem.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, udtalte dengang på pressemødet: “Vi tror ikke, at der kan lappes og småjusteres på det nuværende system. Vi vil afskaffe det beskæftigelsessystem, man kender i dag. Vi vil nedlægge jobcentrene. Vi vil erstatte dem med en helt ny indsats, hvor mennesker er i centrum”.

Rådmand i Aalborg Kommune er uenig

Formanden for Job- og Velfærdsudvalget, Nuuradiin Hussein (S), er dog uenig i, at en løsning skal finde i at lukke landets jobcentre. Han udtaler til TV2 Nord: “De seneste undersøgelser, som var rettet mod borgerne, viste, at langt de fleste, som har været i kontakt med jobcenteret også var tilfredse med behandlingen”.

Del |

Kilde: Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro

Mest læste nyheder

Seneste nyheder