Antallet af sporløbere er stigende i Aalborg

3 september, 2022 | 13:00
En kedelig statistik viser, at antallet af sporløbere i Aalborg er stigende. Det er ikke alene ulovligt, men også særdeles farligt og en stærkt bekymrende tendens. Forskellige tiltag skal medvirke til at minimere problemet.
Foto: Billedarkiv

Langt de fleste er klar over, at det er ulovligt og farligt at krydse jernbanespor uden for perronovergange og overkørsler.

Alligevel er der et stigende antal af aalborgensere, som vælger at gøre det.

Det skriver BaneDanmark i en pressemeddelelse.

På Aalborg Station har der været otte tilfælde i årets to første kvartaler, hvilket er en stigning, når det sammenlignes med sidste års tal.

Hos stationen i Aalborg Vestby er det værst. Her er de gået fra at have et tilfælde sidste år til at have syv i år.

Transportminister Trine Bramsen udtaler følgende om sporløber-tendensen:

“En pludselig indskydelse om at slå genvej over sporet kan være en dødelig beslutning. Det er vigtigt, at de der krydser sporerne forstår, hvorfor det er forbudt og hvilken fare, det er forbundet med.”

Hvem krydser sporene?

Landets lokomotivfører står for at melde ind i tilfælde af sporløbere. Det ses at være forskellige mennesker, som ender som sporløbere. Nogle ønsker at skyde genvej, mens andre er ude for at male grafitti. Der er også en gruppe, som gør det, fordi de taber noget ned på sporet eller er berusede.

Forskellige tiltag

BaneDanmark forsøger at komme sporløberne til livs gennem en række forskellige tiltag. Der har blandt andet været overvågning på nogle stationer, som skulle afdække hvor stort problemet egentlig er. Derudover benytter de skiltning og opsætning af hegn mellem skinnerne.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder