Kvinders sexlyst stiger, når partneren hjælper til derhjemme

2 september, 2022 | 16:30
To kvindelige forskere fra Swinburne University of Technology besluttede sig for at undersøge forholdet mellem kvinders sexlyst og arbejdsfordelingen i hjemmet og resultatet var påfaldende.
Foto: Gpointstudio - Freepik.com

Utilfredshed i forholdet er den største risikofaktor for lav seksuel lyst hos kvinder, endda mere end de fysiologiske effekter af alder og overgangsalder. Giv ikke kvinder skylden for deres manglende lyst til sex, lyder budskabet fra forskere bag nyt studie. Det kan man læse i en artikel bragt på Videnskab.dks Forskerzone.

I forskningen deltog 299 australske kvinder i alderen 18 til 39, som svarede på spørgsmål om seksuel lyst og forhold. Spørgsmålene omfattede emner som husarbejde, psykisk belastning, sociale aktiviteter, økonomien og mængde af fritid. 

Forskerne sammenlignede tre grupper: 

  • Parforhold, hvor kvinderne opfattede arbejdet som ligeligt delt. 
  • Parforhold, hvor kvinderne følte, at hun arbejdede mere end sin partner. 
  • Parforhold, hvor kvinderne mente, at deres partner bidrog mere end dem.  

Lige arbejdsfordeling, mere sex  

Dem, der rapporterede den største seksuelle lyst, var kvinder, der vurderede deres parforhold som ligelige. Gruppen, hvor de kvindelige deltagere følte at deres partner bidrog mere end dem, var i forsøget for lille til, at der kunne drages væsentlige konklusioner. For den sidste gruppe, hvor kvinderne følte de bidrog mere end deres partner, var resultatet entydigt, at deres seksuelle lyst var formindsket. Denne gruppe var også mindre tilfredse i deres parforhold generelt. 

Det var tilsvarende interessant, at faldet i den seksuelle lyst ikke gjorde sig gældende omkring kvindernes sololyst.

Par af samme køn

Undersøgelser har vist, at par af samme køn generelt har mere ligelige parforhold. Dog blev der fundet en tilsvarende sammenhæng mellem ligelighed og seksuel lyst hos kvinder i parforhold, uanset om der er tale om parforhold af samme eller forskelligt køn. Ligelighed spiller altså generelt en rolle i parforhold for kvinders tilfredshed og seksuelle lyst. 

Del |

Kilde: Videnskab.dk

Mest læste nyheder

Seneste nyheder