Flere huse og ejerlejligheder til salg i Nordjylland

2 september, 2022 | 20:00
Der er mere at vælge imellem, hvis du er på jagt efter nye boligforhold i Nordjylland - med mindre det da er et sommerhus, du er ude efter.
Muligheden for afslag på sommerhuse kan ifølge en ny analyse variere betydeligt fra kommune til kommune - i Aalborg er mulighederne gode.
Foto: Billedarkiv

De nye udbudstal fra Boligsiden viser, at udvalget af helårsboliger den seneste måned er vokset i alle regioner. Med sommerhusene er det derimod en anden sag. Der står færre sommerhuse til salg i Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark nu end for en måned siden. Færre huse betyder færre salg og salget i sensommeren er omtrent det samme som før corona.  

Udvikling i udbud af sommerhuse

I corona-tiden var det især sommerhusene, der blev revet væk. Det nuværende udvalg af sommerhuse er 65 % lavere end i juli 2016. Ser man på det på landsplan er det kun sommerhus-køberne i Region Hovedstaden, der kan vælge mellem flere ferieboliger end for et år siden. 

Ifølge Home sker det fortsat, at mæglerne har flere købere, når ’det rigtige’ kommer til salg, og der er fortsat også ejendomme, der bliver handlet over udbudsprisen.

“Balancen er rykket mere over til købernes side, og der skal arbejdes mere med tingene mellem købere og sælgere, men der er fortsat muligheder for en god handel,” siger Michael Dalsager

Udbuddet på boligmarkedet primo juli 2022:

Boligtype Antal boliger til salg Ændring seneste måned Ændring seneste år
Villaer/rækkehuse 27.095 8,0% 11,6%
Ejerlejligheder 7.233 13,3% 26,7%
Sommerhuse 4.702 6,6% -10,8%

(Kilde: Boligsiden)

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder