Cyklister skal vise hensyn på Nytorv

2 september, 2022 | 09:00
Tidligere har der været forvirring blandt trafikanterne på Nytorv. Nu har Aalborg Kommune sat skilte op i området, som udelukker enhver tvivl om trafikanternes rangorden.
Foto: MinByAalborg

Aalborg Kommune har sat nye, gule skilte op til cyklisterne på Nytorv. Det viser de i et opslag på deres Facebook-side.

Tidligere har renoveringen af Nytorv skabt forvirring blandt torvets trafikanter. Som cyklist har det været svært at finde ud af hvor på torvet, man måtte køre. Fodgængere har tendens til at gå midt i det hele. Denne cocktail har ved flere lejligheder været tæt på at medføre uheld. Med de nye skilte gør Aalborg Kommune det fuldstændig klart, hvordan det forholder sig i forhold til trafikanternes rangorden på Nytorv.

På skiltet står der følgende: “Vis hensyn, sænk farten. Gågadezone med cykling tilladt. Pas på hinanden.”

Cykling på de gåendes præmisser

Sammen med Aalborg Kommunes Facebook-opslag bliver det helt tydeligt, at det er fodgængerne, der har førsteret til det nyrenoverede Nytorv.

I Facebook-opslaget skriver kommunen nemlig, at skiltene er en lille bøn til cyklisterne. De beder cyklisterne om at være ekstra forsigtige og sænke farten. Nytorv er gågadezone, men da det er et knudepunkt, har kommunen givet tilladelse til cykling på de gåendes præmisser.

Så selvom du synes, at du allerede kører godt og sikkert opfordrer Aalborg Kommune dig til at trampe knap så meget i pedalerne på Nytorv, så du kan være med til at gøre kommunen endnu mere tryg at færdes i. Aalborg Kommune afslutter opslaget med at ønske cyklisterne god tur.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder