Vinderen er fundet i arkitektkonkurrencen om et mere klimasikkert Vestbyen

1 september, 2022 | 13:00
Det har i mange år været et stort problem med oversvømmelser i Vestbyen. Særligt omkring Kulturbroen har mange nok både set og mærket de massive vandmasser, når blæsten er gået lige friskt nok over Limfjordens vande.
Foto: Aalborg Kommune

I flere år har de grønne områder tæt ved Kulturbroen i Vestbyen været plaget af oversvømmelser – og prognoserne spår, at det kun bliver værre. På sigt vil det stigende havvand kunne udgøre en trussel mod hele Vestbyens areal. Sådan skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Arkitektfirmaet C.F. Møller har vundet Aalborg Kommunes arkitektkonkurrence med deres forslag, som skal sørge for, at Vestbyen er sikret mod oversvømmelser i fremtiden. Teamet med virksomheden C.F. Møller i spidsen består af en mængde bidragende virksomheder – nemlig C.F. Møller, Deltares, RAW Mobility, Arki-Lab og EKJ. 

Konkurrencen er støttet af Realdanias og Miljøministeriets partnerskab ‘Byerne og det stigende havvand’.  

“C.F. Møller har vundet på grund af deres nytænkende og spændende løsning på klimatilpasningsudfordringen, og fordi de i særlig grad har formået at imødekomme de ønsker, som kommunen, beboerne og områdets brugere har givet udtryk for,” fortæller rådmand i By og Land Jan Nymark Thaysen og fortsætter:   

“Forslaget har derudover et stærkt fokus på at fastholde Vestbyens særlige kvaliteter, blandt andet dens mangfoldighed og nærhed til både fjord og by – et fokus som vi har vægtet meget højt.” 

Foto: Aalborg Kommune

Grundig udvælgelsesproces 

“Det har været en spændende bedømmelsesproces med højt kvalificerede bidrag fra deltagerne. C.F. Møllers forslag udmærker sig ved innovative forslag til klimasikring og et interessant idekatalog til udvikling af stedets grønne og blå rekreative kvaliteter – sammen med brugerne og i samspil med stedets særlige sans”, fortæller Lisbeth Westergaard fra LIW Arkitekter, der har siddet med i bedømmelseskomiteen som fagdommer. 

Inden det konkrete arbejde kan sættes i gang, skal forslagets elementer beskrives nærmere, og der skal kigges på samspillet mellem klimaløsning, trafik, parkering, beplantning med mere. Dette vil blive gjort i samspil med områdets interessenter. 

Foto: Aalborg Kommune🤗

Del |

Kilde: Aalborg Kommune
Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder