Vi tager temperaturen på Syrestien i Nørresundby

1 september, 2022 | 10:00
Syrestien nær havnefronten i Nørresundby er en del af den daglige rute for mange. Renovation og udvidelse af Syrestien blev færdiggjort over sommeren som en del af Liv i Centrum-strategien - vi tjekker op på resultatet.
Syrestien, Nørresundby
Foto: MinByAalborg

Klokken er ikke mere end 9 om morgenen, men solen har allerede varmet asfalten op. Sommeren hænger stadig ved.

Cyklister, hundeluftere og rulleskøjteløbere knaser deres vej ned gennem Syrestien her til morgen. Det er ikke længe siden, at stien langs havnefronten blev færdiggjort.

MinByAalborg er taget ud for at høre de lokale, hvad de synes om renovationen af stien.

Zane, en nyligt dimitteret grafisk designer fra UCN, er ude at stå på rulleskøjter i morgensolen, da vi spørger hende om renoveringen.

”Det er rart, at stien er blevet opdelt mellem cyklister og fodgængere. Før skulle man træde ud i græsset, hvis der kom en cykel forbi.”

En sten i skoen

Det er dog ikke alt ved stien Zane er tilfreds med:

”Stenene fra fodgængerstien river sig løs og ligger ud over cykelstien. Det gør det besværligt at løbe på rulleskøjter, hvilket er ærgerligt. Den nye asfalt ville ellers være perfekt at køre på. Der skal ikke en ret stor sten under hjulet, før jeg risikerer at falde. Desuden sætter de sig altid fast under mine sko” afslutter Zane og ruller videre.

I modsat retning kommer Marin Petterson gående med sin hund.

”Jeg synes resultatet er okay. Det er dejligt, at der er masser af luft og lys på stien, og så sætter jeg pris på, at de har beholdt den lidt vilde natur i området. Jeg ser stadig rådyrene hernede en gang i mellem.”

Marin har dog også lagt mærke til, at stien har skabt nogle problemer for dens brugere:

”Jeg har en veninde, der er kørestolsbruger. Det smalle stykke jord, der adskiller stien, har gjort det besværligt for hende at skifte mellem fodgænger – og cyklistdelen.”

Syrestien Nørresundby
Foto: MinByAalborg

Syrestien som vejen frem

Marin synes dog, at Syrestien kan bruges som et godt eksempel på hvordan byudviklingen kan lykkedes.

”Jeg håber, de bevarer de grønne områder i Aalborg, som de har gjort her. Man kunne godt blive lidt nervøs for, at de går hen og forsvinder. Der er jo ikke meget grønt område over et enkelt træ på en gågade.” Vi ønsker hinanden god dag inden hun fortsætter sin tur med sin hund.

Matt De Laprade er på vej over for at hente kaffe i SuperBrugsen, da vi spørger om hans oplevelse af den nye sti

”Jeg synes det er meget bedre. Før gjorde togskinnerne det besværligt at cykle. Det kunne hurtigt blive træls, hvis hjulet røg ned i skinnerne.”

Matt synes også, at stien bidrager positivt til området.

”Stien binder det hele sammen, ” smiler han og fortsætter over mod SuperBrugsen.

Denne artikel er en del af MinbyAalborgs serie om Liv i Centrum-strategien.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder