Huspriserne falder i Aalborg kommune

1 september, 2022 | 18:00
"Til salg"-skiltene kommer højest sandsynligt til at pryde de aalborgensiske forhaver længere tid fremover. Nyeste måling fra juli 2022, viser at prisen på et enfamiliehus i Aalborg allerede er faldet med 0,10 %.
Foto: billedarkiv

Huspriserne steg næsten uafbrudt fra 2012 til i år. Men nu vender det.

Sådan skriver DR i en nyhedsartikel i går. Tallene kommer fra Finansministeriets status for Danmarks økonomiske nutid og fremtid, som udkommer tre gange om året. 

I forrige prognose fra maj var der udsigt til, at huspriserne ville fortsætte op næste år. Men nu er vurderingen, at det i stedet vil gå ret drastisk den modsatte vej. 

Ikke længere sælgers marked 

Prisen på enfamiliehuse vil falde fem procent i 2023, spår ministeriet nu. Tidligere lød vurderingen på en lille stigning på knap en procent. 

Det er blandt andet de hastigt stigende renter, der gør, at huskøbere ikke har råd til at låne lige så mange millioner som tidligere til huskøb. 

Inflationen – de stigende priser på alt fra el til æg og brugskunst – spiller også en stor rolle. Det giver mindre luft i budgettet. 

Det er en stor omvæltning i forhold til for bare et halvt år siden. 

“Der var det det vilde vesten. Der var næsten ingen grænser. Sælgernes forventninger var kæmpestore, men de blev stort set også indfriet. – Det var ubetinget sælgers marked. Det er et lidt andet scenarie nu.” Siger ejendomsmægler Charlotte Højer til DR. 

Del |

Kilde: DR, DR Byen CVR 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

Mest læste nyheder

Seneste nyheder