Humøret var højt på Honnørkajen – selv uden bajere

1 september, 2022 | 16:00
De nye studerende sad samlet på Honnørkajen i morgensolen. Forventningerne er store - men starten på studiet bliver nok noget mindre præget af druk end tidligere.
Studiestart, unge, Aalborg Universitet, uddannelse
Foto: MinByAalborg

Hundredvis af spændte unge var samlet på Honnørkajen fra morgenstunden. Oppe på scenen stod borgmester Thomas Kastrup-Larsen og talte om vigtigheden af uddannelse for Aalborg by og fremtiden. Mens borgmesteren talte var det dog nok de fleste, der havde tanke på nutiden.

Studiestart, Thomas Kastrup-Larsen, Borgmester, tale
Foto: MinByAalborg

Kamilla Jacobi skal begynde på softwarestudiet på Aalborg Universitet, og hun er rolig og afklaret omkring at skulle starte sin bachelor.

”Jeg har været ude på arbejdsmarkedet i nogle år, så jeg er nok mere rolig end de fleste er med hensyn til at starte. Man får det tilbage som man lægger i det. Det er rart, at der er arrangementer, hvor man kan få sagt hej til sine nye medstuderende.”

3, 2, 1 bund?

Debatten omkring alkohols rolle i forbindelse med studiestart på universiteterne, har ført til nye tiltag for at ryste de nye studerende sammen. Kamilla er positivt indstillet over for udsigten til den mindre fokus på druk.

”Jeg har aldrig selv følt mig presset til at drikke. Jeg forstår godt, at det for nogen kan være en måde at overvinde sig selv på i sociale sammenhænge. Jeg synes faktisk, at det er helt okay, at det hele ikke skal gå ud på druk.”

Og selvom Kamilla ikke har noget imod at folk drikker øl, så synes hun det er vigtigt, at der bliver taget stilling til kulturen omkring druk ved studiestart, hvis alle skal være med.

”Det er godt, at det bliver sagt højt. Der er nogle for hvem drukken kommer i vejen for det sociale.”

Studiestart, Aalborg Universitet, Studerende
Foto: MinByAalborg

Med alle på forsædet

For Esther Palma, tutor på Anvendt Filosofi, er opgaven helt klar. Alle skal kunne være med.

”Vores opgave som tutorer er at sørge for, at give alle en god start på studiet. Det kan være en voldsom oplevelse at blive kastet ud i et nyt studie og blandt nye mennesker, og det er dér vi skal kunne hjælpe. Det er derfor vigtigt, at studiestartprogrammet skal være bredt og føles omfavnende for de nye studerende.”

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder