Tyve kræver findeløn af deres ofre

31 august, 2022 | 16:00
Det lyder som en dårlig vittighed, at tyve kan finde på at kræve findeløn af deres ofre. Det er dog ikke desto mindre sandt ifølge Nordjyllands Politi, som har oplevet det flere gange på det seneste.
Tyve kræver findeløn af deres ofre
Foto: Billedarkiv

Nordjyllands Politi fortæller om en ny trend, hvor tyve kræver findeløn af deres ofre. Først får uheldige mennesker altså stjålet deres ejendele, og så bliver de tilbudt at få dem tilbage mod en findeløn – uden at du altså ved, det er tyven, der tilbyder det.

Efterlysning på Facebook gav pote

Til DR fortæller Casper Martens fra Aalborg sin historie om netop den trend. Han fik stjålet sin trailer og efterlyste den derfor på Facebook, som mange tyer til i de uheldige situationer. Efterlysningen gav pote – der var én, der havde oplysninger, der kunne skaffe traileren tilbage.

“Han ville give mig instruktioner til at finde traileren. Det virkede meget planlagt”, udtaler Casper Martens til DR. Han afviste derfor kravet om findeløn. Hans trailer dukkede heldigvis senere op ved hjælp af en hjælpsom nabo i stedet.

Nordjyllands Politi råder til altid at gøre som Casper Martens og afvise, hvis man har mistanke om, det er tyven, der kræver findeløn.

Del |

Kilde: DR, DR Byen CVR 62786515, Emil Holms Kanal 20, 0999 København C

Mest læste nyheder

Seneste nyheder