Mange lokale arrangementer til Naturens Uge

31 august, 2022 | 17:00
I næste uge rykker flere end 200.000 børn og voksne ud i naturen i forbindelse med Danmarks største naturbegivenhed. Uge 36 er Naturens Uge, og det markeres med mange arrangementer - også her i Aalborg området.
Mange lokale arrangementer til Naturens Uge
Foto: Ditte Valente

Hele næste uge er Naturens Uge, og overalt i landet bliver det markeret med natur- og friluftsaktiviteter for både børn og voksne. Naturens Uge er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere dem til at bruge naturen endnu mere året rundt.

I løbet af hele ugen bliver der afholdt et væld af offentlige naturarrangementer. Her i Aalborgområdet kan du blandt andet være med til at flå et krondyr, komme på krible krable jagt eller opdage spiselig natur.

Samlet set forventes flere end 200.000 danskere at deltage i løbet af ugen – heriblandt 138.000 børn fra skoler og dagtilbud.

Fokus på den nære natur

I år er der et særligt fokus på den helt nære natur. Årets tema er ’Naturen tæt på dig’, og der er derfor lagt op til et væld af sjove oplevelser i den helt nære natur. Det kan for eksempel være kriblekrable-jagt på den lokale legeplads, sanketur i nabolaget eller undervisning i, hvordan man hjælper biodiversiteten i egen have.

Årets tema skal åbne danskernes – og ikke mindst børnenes – øjne for den natur, de er omgivet af, men som de måske ikke lægger mærke til i den travle hverdag.

Det sker under Naturens Uge

5.-9. september: Skoler og dagtilbud
I hverdagene 5. til 9. september skal flere end 138.000 børn fra skoler og dagtilbud ud i det fri i forbindelse med Naturens Uge. I Aalborg Kommune er der tilmeldt 7658 børn til arrangementet.

5.-11. september: 250+ lokale arrangementer
I løbet af hele ugen bliver der afholdt flere end 250 lokale arrangementer rundtom i landet. Det er bl.a. foreninger, klubber, virksomheder og privatpersoner, der inviterer på sjove aktiviteter i naturen. Aktiviteterne spænder bredt – lige fra bålarrangementer og bioblitz til guidede sanketure og nordisk skovbadning.

Du kan finde en lang række arrangementer på: www.naturensuge.dk/find-et-arrangement

Aalborgområdets fristelser

Der er en lang række fristelser under Naturens Uge alene i Aalborgområdet. Blandt andet nedenstående. Du kan finde mange flere på ovenstående link.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder