Udenlandske chauffører og vognmænd styrer udenom parkeringsbøder

30 august, 2022 | 16:00
Den danske stat er, hvis ikke punkteret på alle fire, så på de tre af hjulene, når det kommer til inddragelse af udenlandske chaufførs parkeringsbøder.
Parkering
Foto: MinByAalborg

Du har sikkert oplevet det. Tilbud på kaffe i Kvickly og den efterfølgende triumf, når den fyldte indkøbsvogn skubbes med et defekt forhjul hen over parkeringspladsen og hovedet er fyldt med søde tanker om alle de penge, der er sparet på det næste halve års kaffeforbrug. Og så sidder den der. Parkeringsbøden. Men vent … havde jeg ikke?

Der er ærgerlige penge at komme af med. Og så er der parkeringsbøder! Det problem synes dog hverken at tynge udenlandske chauffører eller deres tegnebog – og det er et problem for den danske stat. Det går nemlig ikke særlig godt med at få indkrævet penge fra de udenlandske chauffører og vognmænd, som har fået en parkeringsbøde i Danmark.

Regeringen allierede sig i efteråret 2020 med det engelske firma Euro Parking Collection, som skulle hente pengene hjem. Men det er kun lykkedes firmaet at indkræve 12 procent af de over 8.000 p-bøder, som Euro Parking Collection har skullet inddrive fra den 1. januar 2021 skriver dr.dk

Og nu har transportminister Trine Bramsen (S) så fået nok.

“De er åbenlyst ikke gode nok, så derfor må man have fat nogen, som kan deres håndværk bedre” udtaler den frustrerede transportminister.

En opgørelse fra Færdselsstyrelsen viser, at det især er polske chauffører, der “glemmer” at betale deres bøder.

Der har tidligere været foreslået, at man skulle kunne klampe udenlandske lastbiler, altså låse lastbilen til stedet, hvis de ikke betaler parkeringsafgiften.

 

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder