Fødevarestyrelsen slår alarm: Din hund kan have abekopper!

30 august, 2022 | 13:00
Efter at der er blevet konstateret abekopper hos en hund i Frankrig, opfordrer Fødevarestyrelsen nu folk til at tage kontakt, har du mistanke om din hund kan være smittet
Hund
Foto: MinByAalborg

Abekopper kan smitte hunde og måske også andre dyr. Derfor skal dyrlæger og dyreejere nu anmelde mistanke om abekopper i dyr til Fødevarestyrelsen, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Sten Mortensen, veterinær udviklingschef i Fødevarestyrelsen:

“Lige nu ser vi en kraftig stigning i antallet af mennesker, der bliver smittet med abekopper i Europa og de vestlige lande. Dyr spiller ikke en rolle i smittespredningen, men for at forebygge at sygdommen spredes blandt dyr, indfører vi nu en pligt til at anmelde mistanke om abekoppe-smitte til os”

Hvis man får mistanke om abekoppe-smitte i et dyr, skal dyrlægen kontaktes, og dyret skal holdes i hjemmeisolation indtil mistanken er afkræftet.

Feber er et typisk første tegn på smitte med abekopper i dyr, men symptomer varierer og kendes ikke med sikkerhed. Vær altid opmærksom på risiko for abekoppeinfektion, hvis et dyr har været i kontakt med en abekoppepatient og bliver syg.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder