Aalborg Kommune er ikke vild nok

30 august, 2022 | 12:00
Miljøministeren og en jury sender 10 VILDE kommuner videre i konkurrencen, hvor målet er at få mere vild natur i Danmark. Alle landets 98 kommuner er med i ny folkebevægelse for vild natur, men Aalborg klarede altså ikke skærene til finalen.
Lær at tæmme vild med vilje med le
Foto: Billedarkiv

Det er væltet frem med vilde blomsterbede, højt græs, kilometerlange kvashegn og stenrev overalt i landet, siden miljøminister Lea Wermelin i marts 2021 kickstartede konkurrencen om at blive Danmarks ”vildeste” kommune. I halvandet år har alle landets 98 kommuner knoklet for at skabe mere vild natur både til lands og til vands i kampen for at vinde titlen. Det er der kommet nogle fantastiske biodiversitetsprojekter ud af, som tilsammen har givet naturen mere plads i Danmark.

10 finalister

Juryen, som består af Morten D.D. Hansen, Søren Ryge Petersen, Vicky Knudsen, H.P. Geil, Sofie Graarup Jensen, Philip Hahn-Petersen, Lydia Callesen og Signe Normand har vurderet alle naturprojekterne og er nu klar til at pege på 10 kommuner, som har gjort en ekstraordinær indsats og derfor er gået videre til finalen. Aalborg klarede desværre ikke skærene og var i denne omgang altså ikke vild nok.

  • Albertslund Kommune
  • Fredensborg Kommune
  • Herning Kommune
  • Kolding Kommune og Middelfart Kommune
  • Lolland Kommune
  • Odense Kommune
  • Odsherred Kommune
  • Syddjurs Kommune
  • Vejle Kommune
  • Vordingborg Kommune
Aalborg Kommune er ikke vild nok
Grafik: Miljøministeriet

Giv din stemme til kende!

Næste gang dommerpanelet mødes, skal de finde vinderen af konkurrencen – og det bliver med borgernes stemmer i hånden. Miljøminister Lea Wermelin og resten af juryen inviterer nemlig alle danskere til at afgive deres stemme.

“Jeg er blæst fuldstændig bagover af den folkebevægelse, vi har sat i gang for mere vild natur i Danmark. Alle har været med til at give naturen mere plads, lige fra plejehjem og skoler til folks egne baghaver. Det bliver svært at finde en vinder blandt 10 så gode naturprojekter. Derfor vil vi meget gerne høre, hvem danskerne synes fortjener at vinde titlen som Danmarks vildeste kommune”, siger miljøminister Lea Wermelin.

Borgernes stemme kommer til at vægte ligeså meget som en jurys stemme. I tilfælde af stemmelighed vil borgernes ønske vægte højest.

“Det har været så livsbekræftende at læse alle kommunernes beskrivelser. Der arbejdes målrettet med biodiversitet overalt – hvilken ændring er det ikke i forhold til for 10 år siden!”

“Selvfølgelig var det svært at vælge, for når man vælger, er man også nødt til at vælge fra, og vi har valgt nogle virkelig gode projekter fra. Det gjorde lidt ondt”, siger meddommer og biolog Morten DD Hansen.

Kåring af vinder

Vinderen kåres ved et kåringsevent d. 19. september. Det bliver et brag af et show, som kan følges live på Facebook.

Stem på Danmarks VILDESTE kommune her.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder