Tomgangen for kontorlokaler er den laveste i 13 år

29 august, 2022 | 16:00
Selvom nogle under coronakrisen mente, at flere ville klare arbejdsopgaverne hjemmefra, når hverdagen vendte tilbage, viser ny analyse, at tomgangen for kontorer er den laveste i over 10 år.
Kilde: Billedarkiv

I en analyse fra EjendomDanmarkTallene tyder tallene på, at coronakrisen ikke har ændret danskernes lyst og behov for at sidde sammen med andre og arbejde – måske endda tværtimod.

Faktisk har tomgangen ikke været lavere siden 2009. Og med et fald på 1,2 procentpoint siden sidste år ligger tomgangsprocenten nu på 7,7 procent.

Det er populært som aldrig før at leje sig ind på en plads i et kontorfællesskab. Det har også mange fordele. Lejen er fleksibel, der er mulighed for netværk og sparring og til forskel fra at sidde hjemme, får du lavet en sund opdeling af arbejdsliv og fritidsliv.

Under coronakrisen spekulerede man over om flere ville skrotte arbejdspladsens fysiske kontorlokaler. Men det tyder det ikke på.

“Selv i en mere og mere digital hverdag med hybride arbejdspladser er der fortsat et behov for og ønske om fysiske kontorlokaler. Ligeledes kræver hybride arbejdspladser, at kontorlokalerne kan imødekomme, at medarbejderne delvist arbejder hjemmefra og delvist er fysisk til stede på kontoret, hvilket betyder et større behov for kontorlokaler” påpeger Morten Marott Larsen, underdirektør i EjendomDanmark. 

Laveste niveau siden finanskrisen 

Det er fjerde kvartal i træk, at tomgangen for kontorer falder, men første gang tomgangsprocenten rammer samme niveau som i år 2009. Finanskrisen fik antallet af ledige kontorer til at stige kraftigt, og kontorerne har været blandt de lejemål, hvor tomgangen har været længst tid om at falde til samme niveau som før krisen. 

Del |

Kilde: Via Ritzau

Mest læste nyheder

Seneste nyheder