Aalborgensisk sneakers-trio fik hjælp til salg og markedsføring og drøner nu derudaf

29 august, 2022 | 14:00
Det er godt at spørge om hjælp, hvis man vil blive bedre. Derfor søger mindre nordjyske virksomheder i stort tal til EU-projektet KOMPAS Nordjysk kompetenceløft for at få kompetenceudvikling.
KOMPAS Nordjysk kompetenceløft hjælper iværksættere
Foto: Errant

Måske kender du dem fra Løvens hule, hvor de solgte en femtedel af skovirksomheden Errant for 400.000 kr.? Investoren Christian Arnstedt var så vild med sneakers-sælgerne Mads Frederiksen, Christian Fuglsang og Rasmus Lund fra Aalborg, at han i foråret købte en andel uden at diskutere prisen. Det var især Errants business-to-consumer-model, som springer forhandlerleddet over og giver lave priser på sneakers for forbrugeren, som skabte interesse i Løvens Hule. Og åbenbart også hos tv-seerne, for eksponeringen i den bedste sendetid skabte en enorm stigning i omsætningen. Det første døgn efter Løvens hule omsatte Errant-trioen lige så meget, som deres startup havde gjort det foregående år.

Hjælp fra Erhvervshus Nordjylland

”Det er afgørende for en iværksættervirksomhed at have de rigtige folk, viden og knowhow med sig fra starten. Og at det er vigtigt at spørge om hjælp til det, man ikke ved så meget om.”, er en af Christian Fuglsangs pointer fra samarbejdet med Arnsted.

I efteråret 2021 efterlevede sneakers-trioen den samme filosofi, da de med hjælp fra Erhvervshus Nordjylland kom med på et virksomhedsforløb i det nordjyske EU-projekt KOMPAS Nordjysk kompetenceløft. 

Christian Fuglsang og hans kolleger lærte i KOMPAS Nordjysk kompetenceløft at opsætte og håndtere kampagner på de sociale medier, Facebook og Instagram. Resultatet blev, at Errant kunne hjemtage en opgave, som tidligere var blevet outsourcet.

”KOMPAS hjalp os på en helt lavpraktisk måde, som jeg tror mange virksomheder på vores niveau kunne have brug for. Altså, vi kunne godt åbne Facebook Business, men hvordan skulle det bruges? Vi manglede virkelig kompetencer på det område,” fortæller Christian Fuglsang.

139 virksomheder har fået en hånd

I EU-projektet kan mindre nordjyske virksomheder få 25.000 kr. eller 50.000 kr. i støtte til et skræddersyet kompetenceløft af både ledere og medarbejdere afhængigt af virksomhedens størrelse og behov. Foreløbig har 139 nordjyske virksomheder enten afsluttet et forløb, er i gang eller er blevet godkendt til et forløb.

Mange af KOMPAS-virksomhederne efterspørger ligesom Errant hjælp til salg og markedsføring, fortæller projektleder Ulla Møller Jakobsen fra Erhvervshus Nordjylland, som driver projektet. Men også kompetenceløft inden for områder som digitalisering og automatisering samt ledelse og organisation er efterspurgt, tilføjer hun.

Udgangspunktet for Errant er lige nu 80 kvm i det centrale Aalborg. Herfra sendes sneakers til kunder i hele Danmark, og uden for landets grænser er der kunder i 15 lande. Og ambitionerne er store i Aalborg-trioen: For et par måneder siden åbnede Errant showroom i København, og der er planer om at udvide sortimentet med flere typer sneakers. Errant vil også gerne have flere kunder på udenlandske markeder, og salgskanalen bliver e-handel.

”Vi har en relativt stærk tro på, at det nok skal lykkes for os. Dels har vi en del erfaring fra tidligere virksomheder, vi har startet, og dels er vi på markedet med et kendt produkt, som der er en relativt stabil efterspørgsel på,” fortæller Christian Fuglsang.

FAKTA Om KOMPAS Nordjysk kompetenceløft

Programmet tilbyder skræddersyet kompetenceudvikling af ledelse og medarbejdere i mindre nordjyske virksomheder. Målet er at hjælpe med kompetenceløft i virksomheder, der har brug for omstilling efter COVID-19, så virksomhederne får et solidt fodfæste og derigennem styrket konkurrenceevne og mulighed for at fastholde nuværende ansatte eller ansætte flere.

KOMPAS Nordjysk kompetenceløft startede i januar 2021 og afsluttes 31. december 2022. EU’s Socialfond har medfinansieret programmet, der drives af Erhvervshus Nordjylland, med knap 8,8 mio. kr.

Læs mere om programmet hos Erhvervshus Nordjylland

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder