Aalborg Boghandel er byens største boghandel

29 august, 2022 | 14:17
Med sine 500 kvadratmeter store butik i Østerågade finder du et kæmpe udvalg af bøger, kontorartikler og brætspil, som adskiller sig fra udvalget hos resten af Aalborgs boghandlere.
Foto: Aalborg Boghandel

Hos Aalborg Boghandel kan aalborgenserne gå på opdagelse i et kæmpestort udvalg af bøger, kontorartikler og brætspil i den flotte og nyrenoverede butik i Østerågade.

I bogafdelingen findes der skøn– og faglitteratur for både små og store så langt øjet rækker. Der er noget for enhver smag, så alle Aalborgs læseheste har virkelig en mulighed for at finde lige netop den bog, som de står og mangler. Det er meget tydeligt, når man ser nærmere på kundekredsen. Butikschef Susanne Tøsbæk Pedersen fortæller, at de ser praktisk taget alle slags mennesker i butikken. Selv de unge, som har rygte for at bruge det meste af deres tid med en smartphone i hånden, lægger vejen forbi boghandlen. De er særligt glade for butikkens engelsk-afdeling, som består af hele ni store fag med engelsksprogede bøger.

Foto: Aalborg Boghandel

Stort papirsortiment og masser af brætspil

Selvom bøgerne er Aalborg Boghandels kerneprodukt, har de også mange andre varer i deres sortiment. De har blandt andet opbygget et sortiment af papirvarer, som er skræddersyet til kundernes behov. Der er en efterspørgsel på kontorartikler i midtbyen, som de har valgt at imødekomme med ekstra indkøb af papirvarer. Her finder du blandt andet en lang række kontorartikler og krea-ting, som du ikke finder andre steder i byen. Kamilla, som er ansvarlig for papirafdelingen, fortæller, at produkterne er nøje udvalgt, så de kan sørge for, at der er andre mærker på hylderne end hos konkurrenterne.

Udover tonsvis af bøger samt det store sortiment af papirvarer og kontorartikler, så har Aalborg Boghandel også masser af brætspil i butikken. Her er der rig mulighed for at gå på jagt efter det næste spil til samlingen, da udvalget rummer nye og klassiske quizspil, strategiske spil, børnespil og engelsksprogede spil . Du kan også finde et stort udvalg af nostalgiske brætspil som Den Fortryllede Labyrint, Matador, Myretuen og Risk.

Foto: Aalborg Boghandel

Frie hænder og landsdækkende bytteservice

Det helt særlige er at man ikke er en del af en kæde. De er en selvstændig boghandel, hvilket giver dem fuldstændigt frie hænder i forhold til indkøb. På den måde styrer de selv, hvad der indgår i butikkens sortiment, hvilket gør det muligt at tilbyde andre ting end konkurrenterne og lytte til kundernes ønsker. Samtidig er de en del af Kon-Tur-fællesskabet der gør, at kunderne stadig kan få landsdækkende bytteservice, da de indgår i et byttesamarbejde med andre selvstændige boghandlere rundt omkring i landet. Siden 2020 har butikken haft sin egen webshop med adressen www.dinboghandel.dk.

Erfarent personale med fokus på kunderne

Hos Aalborg Boghandel møder du en række erfarne boghandlere bag disken. Butikken har fire fastansatte, fire assistancer og to servicemedarbejdere. Heriblandt butikschef Susanne Tøsbæk Pedersen, som har været ansat i den samme boghandel i 38 år.

Personalegruppen spænder over et bredt spektrum., hvor vi blandt andet mødte “hyggemoren”, der altid sørger for kage til personalestuen, og de som udmærker sig enten med effektivitet eller mere kreative kompetencer. Personalet virker tæt knyttet til hinanden og betragter nærmest deres kollegaer som familiemedlemmer. Samtidig er de gode til at være sociale. “Sommetider sker det endda, at vi tilbringer mere tid med hinanden end med vores familier derhjemme,” siger butikschef Susanne Tøsbæk Pedersen og griner.

Derudover har de universitetsstuderende ansat som assistancer, da de er fleksible med hele fridage fra studiet. Når butikschefen kigger efter nye medarbejdere leder hun efter smilende, selvstændige mennesker med et fast håndtryk. I Aalborg Boghandel er der et stort fokus på den gode kundeservice. Butikschefen siger, at kunden skal have en god oplevelse. Der skal være plads til small-talk og god vejledning mellem personalet og kunderne. Det er vigtigt for Susanne Tøsbæk Pedersen, at kunderne er glade, når de forlader butikken.

Foto: Aalborg Boghandel

Andre købsvaner under corona

Når snakken falder på udfordringer, siger butikschefen følgende: “Kunderne fik andre købsvaner under corona, særligt for så vidt angår øget brug af nethandel. Trenden pt er imidlertid, at kunderne nu vælger nettet fra i forhold til de fysiske butikker suppleret med nettet. Vi er toptunet til at imødekomme denne tendens  med en stor fysisk butik med fagligt vidende personale og en webshop”.

Butikken har desuden gennemgået en renovering af deres facade, hvor de for alvor har været udfordret, mens håndværkerarbejdet stod på. I og med at butikken er placeret centralt i Aalborg oplever butikschefen også, at de konstant er udfordrede af parkeringsforholdene i midtbyen og vejarbejde. Alligevel vurderer Susanne Tøsbæk Pedersen, at det trods alt lysner nu på trods af udfordringerne.

Vil fortsætte som byens største

Hos Aalborg Boghandel har de ambitioner om at kunne fortsætte som byens største og førende boghandel med mange nye bøger i deres sortiment. De vil have kunderne tilbage i butikken, så de kan se ombygningerne. Selvom der er kort afstand over til konkurrenterne, så er der fokus på eget koncept. Susanne Tøsbæk Pedersen er nemlig meget bevidst om, hvad der gør, at kunderne vælger deres boghandel. Hun fortæller, at det både er den store flotte butik, det søde personale og det brede udvalg, som tiltrækker kunderne.

Personalet hos Aalborg Boghandel er heller ikke blege for at tage en udfordring op. De er netop kommet på det sociale medie TikTok for at få fat i de helt unge og reklamere der for deres engelske bøger. Derudover har de fokus på at udbrede kendskabet til deres webshop, som du kan finde her.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder