IT-nedbrud lukker folk ude fra deres netbanker // Alt fungerer igen

28 august, 2022 | 16:42
OPDATERET: Søndag aften er netbankerne tilbage i normal drift. Søndag oplever mange danskere heriblandt aalborgensere at være lukket ude af deres netbanker. Det skyldes et IT-nedbrud hos virksomheden BEC.
Foto: Billedarkiv

OPDATERET: Søndag aften meldte IT-leverandøren ud, at alle deres systemer er tilbage i normal drift.

Virksomheden BEC er IT-leverandør til den danske finanssektor. Søndag er de plaget af et nedbrud, som medfører problemer hos en del af landets pengeinstitutter, som er kunder hos BEC.

Cirka 25 pengeinstitutter er påvirket af problemet, der gør, at kunderne er lukket ude af deres netbanker. Blandt de involverede kan Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank nævnes.

Udover problemer med netbank og mobilbank, oplever nogle kunder problemer med betalingskort og MobilePay overførsler. Bankernes hæveautomater er også ude af drift.

Det er en planlagt genstart af systemet, som er årsag til problemerne, oplyser virksomheden. Genstarten fandt sted natten til søndag.

Ifølge Ritzau oplyser BEC’s kommunikationsdirektør Jens Møller Nielsen, at han ikke tør sige, hvornår systemet er oppe at køre igen.

Kunderne skulle heldigvis ikke vente længere end til søndag aften, hvor virksomheden har meldt ud på deres hjemmeside, at alle systemer er tilbage i normal drift.

Del |

Kilde: DR

Mest læste nyheder

Seneste nyheder