Flere uddanner sig på social – og sundhedsskolerne

28 august, 2022 | 15:00
Der spirer et lille håb for fremtiden i ældreplejen og psykiatrien samt på børneområdet, da der ses en markant fremgang på landets social - og sundhedsskoler.
Thumbs up fra Ældreplejen
Foto: Aalborg Kommune

Selvom der ses en udbredt tendens til et faldende optag på flere uddannelser indenfor velfærdsområdet, opleves der markant fremgang på landets social – og sundhedsskoler. Det gælder både social – og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistent uddannelse.

I år er der flere, som er i gang med en uddannelse indenfor social – og sundhedsområdet sammenlignet med sidste år.

Antallet af uddannelsesaftaler på social – og sundhedshjælper uddannelsen er steget med 15 procent, mens der ses en stigning på 11 procent af antallet af uddannelsesaftaler for social – og sundhedsassistenterne.

For de pædagogiske assistenter er antallet af uddannelsesaftaler steget med 36 procent.

Sektornæstformand i FOA Vinni Jakobsen udtaler følgende om udviklingen:

”Det er en virkelig positiv, men også helt nødvendig udvikling, vi ser. Det er gode nyheder for både borgerne og de nuværende medarbejdere i ældreplejen, psykiatrien og daginstitutioner, at der snart kommer flere uddannede kolleger til. Det er der i den grad brug for.”

Dimensioneringsaftaler er styrende for optaget på landetssocial- og sundhedsuddannelserne og den pædagogiske assistentuddannelser. Imellem 2017 og 2019 lød disse aftaler på at uddanne 7500 elever årligt. Dette viser sig at have været for lidt, da kommunerne skriger på uddannede medarbejdere ifølge sektornæstformanden.

Den nye aftale for 2022 til 2026 giver fortsat kun plads til uddanne 9000 elever om året. Ifølge FOA’s beregninger bør dette tal være på 12.000.

Del |

Kilde: Aalborg Avis

Mest læste nyheder

Seneste nyheder