Skatteminister vil forbyde reklamer for spil før, under og efter sport i TV

27 august, 2022 | 08:00
En rapport fra Skatteministeriet viser, at knap 480.000 danskere havde problemer pengespil i Danmark i 2021. Det er en fordobling siden 2016. Det vil skatteministeren nu gøre noget ved
Pengespil
Foto: MinByAalborg

Er du en af dem der bliver fristet over evne til liiige at smide en hund på kampen, når der ruller en reklame over skærmen før første kampfløjt. Så er du ikke alene. Men der kan være hjælp på vej.

For står det til skatteminister Jeppe Buus (S), så skal det snart være fortid at reklamer for pengespil 15 minutter før og efter sportskampe på TV.

“Det vigtigste er, at vi får stoppet sammenblandingen mellem spilreklamer og sport i fjernsynet” udtaler han til Jyllands Posten ifølge Ritzau.

Derfor har ministeren indkaldt Folketingets partier til et indledende møde den 7. september, hvor de skal drøfte et eventuelt forbud mod pengespil i den omtalte periode.

En af de inviterede, er Venstres skatteordfører Louise Schack, men hun vil ikke støtte forslaget, før det kan bevises, at forbud virker.

“Jeg forventer, at skatteministeren fremlægger noget evidens, så han kan bevise, at det har en effekt, for jeg foretrækker at lave tiltag, der har effekt på andet end at øge det sorte marked” udtaler hun

I foråret viste en rapport fra Skatteministeriet, at knap 480.000 mennesker mellem 18 og 79 år havde problemer med pengespil i Danmark i 2021. Det er en fordobling siden 2016.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder