Jazzstjerne Curtis Stigers gæster Aalborg med verdensberømt trio

26 august, 2022 | 12:00
Hvis du ikke fik jazz nok i sidste uge til den blå festival, kan du lufte dine jazz-hænder i Musikkens Hus i weekenden. Her er der nemlig koncert med amerikanske Curtis Stigers i selskab med verdensberømt trio.
Foto: Musikkens Hus

Den står på jazz af højeste karat, når Curtis Stigers søndag d. 28. august lægger vejen forbi Musikkens Hus og giver koncert. Med sig har Stigers et imponerende line up bestående af de verdensberømte jazzmusikere Matthew Fries, Paul Wells og Cliff Schmitt, som alle kan bryste sig af beundringsværdige karrierer.

Curtis Stigers’ enestående og legende, men til tider også melankolske vokal, har bragt ham til de allerstørste scener verden over, hvor publikum har nydt godt af hitsingler som I Wonder Why, You’re All That Matters to Me og Never Saw a Miracle. Undervejs har Stigers desuden redefineret lyden af moderne jazz, og hans engagement i kunstnerisk vækst har været med til at bringe nye melodier til blandt andet Great American Songbook.

Et stærkt line up

På søndag kan du opleve jazzstjernen på allerførste parket, når Curtis Stigers lægger vejen forbi Musikkens Hus i Aalborg i forbindelse med en større turné, som også omfatter en optræden på den legendariske jazzklub, Ronnie Scott’s, i London.

På scenen i Koncertsalen gør ingen ringere end Matthew Fries (pianist), Paul Wells (trommer) og Cliff Schmitt (bassist) den 56-årige amerikaner selskab, og ud over at have vundet Great American Jazz Piano Competition kan førstnævnte bryste sig af at have optrådt med blandt andre DeeDee Bridgewater og Stacey Kent.

Det samme gælder Paul Wells på trommer, der gennem tiden har spillet med store jazzkanoner som Wynton Marsalis, Diana Krall og Randy Brecker, og hvis karriere derudover omfatter medvirken i soundtracks til prisvindende film/tv-serier. Sidste mand i aftenens stærke line up, bassist Cliff Schmitt, er en særdeles erfaren musiker, som siden debuten i 1992 har spillet tusindvis af arrangementer på en lang række af verdens store jazzscener, heriblandt i Copenhagen Jazzhouse med netop Curtis Stigers.

Tre gange tidligere har Curtis Stigers givet koncert i Musikkens Hus, ligesom han sidste år skulle have optrådt med DR Big Band foran en udsolgt sal. Koncerten blev dog aflyst grundet coronarestriktioner, og derfor er gensynsglæden blandt jazzentusiaster meget vel ekstra stor, når Stigers på søndag går på scenen.

Om arrangementet

Dato: Søndag d. 28. august 2022

Tid: Klokken 20:00.

Sted: Koncertsalen i Musikkens Hus

Pris: 405 kroner pr. billet.

Del |

Relateret Kulturpartner

Mest læste nyheder

Seneste nyheder