Elbil eller ej?

26 august, 2022 | 13:30
Flere og flere overvejer at købe en elbil på grund af de stigende priser på brændstof. Her er fire ting, som du skal vide, inden du køber en elbil.
Elbil
Elbil

Er du i gang med at tage springet og købe din første elbil? I øjeblikket er elbiler mere populære end nogensinde før. Her er fire ting, at du skal være opmærksom på, inden du gør det.

1. Elbilens rækkevidde

Elbiler og benzinbiler fungerer forskelligt. Derfor skal du vide, at der er en række faktorer, som påvirker elbilens rækkevidde, som du ikke har oplevet med din benzinbil.

Temperaturen har blandt andet indflydelse på, hvor langt elbilen kan køre. Om vinteren er rækkevidden mellem 20 og 50 procent lavere end i sommermånederne. Derudover påvirker dit forbrug af elektronik som varmeblæser og rudevarmer under kørslen også elbilens rækkevidde.

2. Opladning af elbilen

Der er flere ting, som har betydning, når elbilen skal oplades. Her er temperaturen igen en faktor. Derudover kan valget af ladestation og batteriets størrelse også spille ind på ladetiden, som kan variere alt efter om du benytter en lyn-station eller en hjemmeoplader.

3. Afgifter på elbilen

En fordel ved at købe en elbil er de lavere afgifter. Som elbilejer kan du nyde godt af de billigere registreringsafgifter, da elbilen klassificeres som en grøn bil.

4. Elbilens sikkerhed

Elbilen klarer sig generelt godt, når det handler om sikkerhedstjek. Mange af dem er testet af Euro NCAP med gode resultater.

 

Del |

Kilde: FDM

Mest læste nyheder

Seneste nyheder