Danske surfere fra kurs imod medaljer ved EM i Hvide Sande

26 august, 2022 | 10:30
Når EM i standup paddling starter i Hvide Sande lørdag, er der store forventninger om danske podiepladser. Det er specielt fokus på 20-årige Christian K. Andersen hos seniorerne og kun 15-årige Asger Wohlert Smidt hos juniorerne.
Foto: Jakob Gjerulff

Hos Sportchef Jesper Carlson, Surf & SUP Danmark, er der store forventninger til de danske deltagere.

“Vi har er godt bredt hold af de bedste atleter samlet fra Danmark. Værd at fremhæve er på juniorsiden Asger Wohlert Smidt, der har imponeret på den danske og svenske SUP Tour scene hele sæsonen. Med hans kun 15 år er han et lysende talent, som vi glæder os til at følge under dette EM og i fremtiden.”

Hos seniorer har sportschefen blikket rettet imod Christian Andersen.

“Christian har været alt dominerende på den danske SUP tour i år og har hele vinteren boet og trænet i Portugal. Der er ingen tvivl om Christians store potentiale og satser på, at vi vil se ham fra hans bedste side til dette EM. Både Asger og Christian vil konkurrere med om medaljerne til EM,” slår Jesper Carlson fast.

Dansk medaljehåb er klar

Christian Andersen vandt samtlige tre discipliner ved DM i Aalborg, og har brugt hele foråret og sommeren på at forberede sig. Han har også allerede checket ind i Hvide Sande, der fra på lørdag og en uge frem, er vært ved SUP’ens europamesterskab.

“Det bliver det største EM nogensinde! Det er så vildt, at jeg kan være med på hjemmebane – Klitmøller og Hvide Sande deler jo både vind og vand. Jeg glæder mig til at opleve det. Det hele virker virkelig professionelt, og jeg glæder mig til at gøre, hvad jeg kan for at vinde. Og så håber jeg da, at der er mange, der vil kigge med fra stranden,” siger Christian Andersen.

Han er klar til at give konkurrenterne fra specielt Frankrig, Italien og Spanien kamp til målstregen.

Målrettet talentarbejde

Dansk Surf Sup har arbejdet målrettet med talentudviklingen og senest ansat Jesper Carlson som landstræner med det formål at nå højeste internationale niveau over en årrække.

“Vores talent og elite arbejde er et prioriteret udviklingsarbejde i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund. Vi drømmer alle om at SUP en dag bliver olympisk, og der er det vores mål at Danmark står parat med en stærk elite. Det arbejde er nu begyndt og med en række fantastiske atleter er Danmark allerede rigtig godt stillet mod de konkurrerende lande,” siger Jesper Carlson.

EM i standup paddling – EUROSUP 2022 – afvikles for første gang nogensinde i Danmark med deltagere fra Østrig, Belgien, Danmark, England, Frankrig, Tyskland, Holland, Italien, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz og Wales.

Arrangementet starter med åbningsceremoni lørdag den 27. september 2022 kl. 11.00 i Hvide Sande og slutter lørdag den 3. september 2022.

Det er Surf & SUP Danmark, der står bag arrangementet i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune, Sport Event Danmark og Nordeuropas største vandsportsfestival WATERZ.

Læs hele programmet her.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder