Formidling af Aalborgs historiske kerne støttes med 100.000 kroner

26 august, 2022 | 09:00
Forskellige spor fra Aalborgs 1200-årige historie kan stadig ses i det moderne bybillede. Nu har den nordjyske Gudrun & Palle Mørsch's Mindefond valgt at støtte projektet Aalborg som historisk destination med 100.000 kroner.
Foto: Nordjyske Museer

De fleste aalborgensere kender Jens Bangs prægtige renæssance-stenhus fra 1624, rådhuset på Gammeltorv samt det nærliggende Helligåndskloster. Det er steder, som vi gerne viser frem for de mange turister, som besøger byen. Men den sammenhængende fortælling mellem de historiske bygninger i den centrale bykerne, som også inkluderer Budolfi Kirke og Gråbrødreklosteret, fortoner sig.

Med Aalborg Historiske Museum og Aalborg Kommune som primus motor, er der ifølge museumsdirektør Lars Christian Nørbach store visioner om at skabe en mere sammenhængende fortælling og formidling af den historisk bymidte, som man kender det fra andre byer.

Lokal fond støtter med 100.000

Visionerne deles af Gudrun & Palle Mørsch’s Mindefond, som har valgt at støtte projektet.

”Aalborgs Historiske Museums vision om at formidle Aalborgs historie på en helt ny måde er epokegørende. Projektets gennemførelse vil være vigtig for Aalborgs udvikling og for byens mangfoldighed af attraktioner og tilbud til såvel byens borgere som turister. Det er med denne baggrund fondens bestyrelse besluttede donationen,” siger bestyrelsesformand fonden, Anders Hjulmand.

Udover en gennemgribende renovering af Aalborg Historiske Museum, så vil projektet også styrke samarbejdet mellem og formidlingen af de kulturhistoriske institutioner i den historiske bymidte, der ligger i området ved især Adelgade, som går fra Budolfi Plads ned bag museet, forbi klosteret ved C. W. Obels Plads og som ender ved bagsiden af det gamle rådhus og Jens Bangs Stenhus. Tanken er at gøre området til en mere aktiv og attraktiv del af en gammel bykerne.

Halvvejs i mål

Projektet forventes af løbe op i cirka 80 millioner kroner, og med støtten fra Gudrun & Palle Mørsch’s Mindefond er omkring halvdelen af pengene nu i hus.

For nylig fik projektet fem millioner kroner i støtte fra Det Obelske Familiefond, og tidligere har Aalborg Kommune givet tilsagn på 30 millioner kroner i medfinansiering. Derudover er der kommet 150.000 kroner fra Aalborg Kommunes ”Genstartspulje”, 200.000 kroner fra Aalborg Kommunes ”Puljen Kulturens Rum & Rammer”, 250.000 kroner fra Norlys Vækstpulje samt 500.000 kroner fra Fonden til bevarelse af gamle Aalborghuse. Nordjyske Museer bidrager selv med tre millioner kroner. Der arbejdes nu videre med at få sidste del af finansieringen på plads.

Del |

Relateret Kulturpartner

Mest læste nyheder

Seneste nyheder