Welcome September afholder to events i Aalborg

25 august, 2022 | 14:00
International arbejdskraft er en gevinst for virksomhederne og det danske samfund, men det er svært for mange internationale at falde til i Aalborg. Det skal Welcome September være med til at lave om på.
Foto: Unsplash.com

Welcome September vil med 70 sociale arrangementer med mange tusinde internationale deltagere over hele Danmark bidrage til at modtage og fast-holde de internationale medarbejdere bedre.  

Her i Aalborg drejer det sig helt konkret om:  

Internationals Fair North Denmark der afholdes d. 20. September 2022 kl. 16.00-18.00 i Nordkraft og Getting Started – An Introduction to Life in Denmark with smørrebrød d. 20. september 2022 kl. 16:30 til 18:30 i International House North Denmark 

Danmark konkurrerer med andre lande om arbejdskraften, men desværre gør vi det ikke godt nok på alle parametre. I den nyeste analyse fra Inter Nations Expat Insider, indtager Danmark en 30. plads ud af 52 lande i forhold til hvor attraktivt et land, Danmark er at bosætte sig i for internationale medarbejdere. Vi vinder som landet med de bedste arbejdsvilkår, men det sociale halter. 

“Det er især det sociale liv og udfordringen med at få et netværk udenfor arbejdspladsen, der trækker Danmark ned på ranglisten. Det er svært for mange internationale at falde til her. Det skal Welcome September være med til at lave om på,” siger Danielle Bjerre Lyndgaard, chef for DI’s globalt Talent & Mobility. 

Welcome September har som ambition at gøre september måned til en national velkomstmåned for internationale borgere. Internationale arbejdstagere, deres medfølgende familie og internationale studerende over hele Danmark kan tilmelde sig mere end 70 arrangementer i løbet af september måned – lige fra kulturdage, mød-en-dansker events, åbent hus i foreningslivet, jobsøgningsaktiviteter, byvandringer, sociale events, foredrag om pasning, frivillighed og det danske skolesystem, sprogcaféer og meget andet. 

“Welcome September er en del af det landsdækkende Talent til Danmark initiativ. Vi ønsker at sikre en god modtagelse og introduktion til lokalområdet og lokale netværk alle steder i Danmark. Det er afgørende for, at internationale tilflyttere trives og bliver i Danmark og i sidste ende bidrager til den danske økonomi,” siger Nikolaj Lubanski, COO ved Copenhagen Capacity, som er ansvarlig for Talent til Danmark. 

Del |

Kilde: Ritzau

Mest læste nyheder

Seneste nyheder