Tre gode råd til et give dit barn et sundt forbrug af skærm

24 august, 2022 | 08:30
Synes du, at børnene bruger alt for meget tid bag skærmen? Så kan det være, at du skal tage et kig nærmere på disse tre gode råd til et sundt skærmforbrug fra Medierådet for Børn og Unge.
Foto: Billedarkiv

Skærme fylder mere og mere i vores børns hverdag, men børnenes skærmforbrug behøver ikke nødvendigvis at være en dårlig ting. De bruger den ofte til både leg, læring og sociale aktiviteter. Her kommer medlem af Medierådet for Børn og Unge, Stine Liv Johansen, med tre gode råd til, som kan bidrage til, at dine børn bruger skærmen på en sund måde i deres hverdag.

1. Indfør tidszoner uden skærm

I stedet for at sætte firkantede regler op for mængden af skærmtid, kan det være en god idé at gribe det omvendt an. Det kan gøres ved at indføre bestemte tidszoner, hvor hele familien ikke bruger skærm. I hverdagene kan det eksempelvis være under aftensmaden, mens weekenden kan byde på aktiviteter, hvor familien samles om at lave andre ting sammen.

2. Tilbyd et alternativ

Skærmen giver familiens mindste et hav af muligheder indenfor leg og læring. Samtidig kan man ikke forvente, at de små kan går i gang med at lege selv på egen hånd. Hvis du som forælder ønsker, at dine små børn bruger mindre tid på tabletten gælder det om at byde ind med et alternativ.

3. Brug tablet og smartphone aktivt

Hvis du ønsker, at dine børn er mere aktive, kan IPad’en faktisk inkluderes og motivere til fysisk aktivitet. Du kan eksempelvis tage tablet eller smartphone med i skoven og søge oplysninger om dyr og planter, som I finder på gåturen. Der findes også spil, som lægger op til fysisk aktivitet

Del |

Kilde: Samvirke

Mest læste nyheder

Seneste nyheder