Aalborg Flyvestation plages af droner

24 august, 2022 | 14:00
På trods af en oplysningskampagne tilbage i maj er antallet af ulovlige flyvninger med droner tiltagende
Foto: Billedarkiv

I takt med at droner er blevet både bedre og billigere, er de blevet hvermandseje til leg og professionelle formål. Med udbredelsen har også en bagside og her kan Flyvestation Aalborg se en bekymrende stigning i antallet af ulovlige flyvninger for tæt på flyvestationen. Derfor lancerede Nordjyllands Politi og Flyvestation Aalborg tilbage i maj en informationskampagne der skulle afhjælpe problemet, men tilsyneladende uden den helt store effekt.

En stigning på fire hændelser allerede nu

I år har flyvestationen allerede kunnet registrere 16 hændelser, hvor droner er fløjet for tæt på landingsbanerne. I 2021 var der til sammenligning 12 hændelser.

Aalborg Lufthavn deler landingsbaner med flyvestationen og derfor kan både militær og civile fly blive påvirket af dronerne udtaler presseofficer ved Flyvestation Aalborg, Morten Valentin Jensen. Til dr.dk siger han:

“Så sent som i fredags havde vi to hændelser, hvor vi måtte lukke luftrummet i kortere perioder. Udover det sikkerhedsmæssige har det også økonomiske konsekvenser for flyselskaberne”

Som udgangspunkt skal droner holde sig i en afstand på otte kilometer fra en militær lufthavn og fem kilometer fra en civil lufthavn.

Er du i tvivl om reglerne for droneflyvning og vil undgå at komme i konflikt med loven, kan du læse mere  her

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder