13 professorer og lektorer fra Aalborg Universitet deltager på Political Festival of Europe som speakers

24 august, 2022 | 19:00
Flere og flere forskere oplever personangreb fra beslutningstagere og meningsdannere og intimidering på de sociale medier, derfor er deltagelse i det ny Europæiske Folkemøde, der afvikles for første gang den 25.- 28. august 2022 i Mariager, meget vigtig.
Næbhval skal obduceres på Aalborg Universitet
Foto: AAU

Political Festivals mål er at samle borgere og beslutningstagere på tværs af grænser for at styrke den demokratiske samtale.  

De deltagende professorer og lektorer fra AAU arbejder i en række forskellige afdelinger, alt fra politik og samfund til elektroniske systemer. De vil blandt andet deltage i debatter om grøn energi, mindretalsrettigheder, migration og cybersikkerhed. 

Derudover vil Søren Dosenrode, Jean Monnet-professor, og Brian Vejrum Wæhrens, professor ved Institut for Materialer og Produktion, slutte sig til Festivalen som moderatorer. 

”Political Festival of Europe er en hyldest til demokratiet og ytringsfriheden. En frihed, som vi skal værne om, da flere og flere forskere oplever personangreb fra beslutningstagere og meningsdannere og intimidering på de sociale medier. Derfor har vi mere end nogensinde brug for fora, hvor vi kan diskutere demokratiets ”sande” tilstand. Vi er nødt til at være skarpe på, hvad vores fundamentale værdier er, så vi har noget fælles at stå på i EU. Political Festival of Europa giver os en unik mulighed herfor, og derfor ser jeg meget frem til de politiske events,” siger dekan Rasmus Antoft fra Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. 

“Political Festival of Europe glæder sig over deltagelsen af de mange AAU-repræsentanter. Som eksperter inden for hvert deres speciale bidrager de til Festivalen med værdifuld viden og perspektiver. Vi ser frem til de udvekslinger, der vil finde sted på scenen under de mange debatter,” lyder det fra Jan Bertelsen, CEO ved Political Festival of Europe. 

Del |

Kilde: Ritzau

Mest læste nyheder

Seneste nyheder