Sådan vælger du den hurtigste kø i supermarkedet

23 august, 2022 | 06:30
Ender du altid i den langsomme kø i supermarkedet? Her får du nogle tips til at vælge den hurtigste.
Yderligere stigninger på dagligvarer
Foto: Billedarkiv

Står du ofte og tripper i køen i supermarkedet og ønsker, at du havde valgt den anden kø, fordi det ser ud til at gå hurtigere på den anden side?

Så vil du formentlig sætte pris på disse råd, der fører dig hurtigere hen at betale.

Når vi nærmer os køen i supermarkedet og ser en overlæsset vogn, bevæger vi os ofte over i den anden kø. Men det er ikke nødvendigvis den hurtigste vej ud af supermarkedet. Nogle gange kan det godt betale sig at vente bagved den proppede indkøbsvogn.

En ekspedition har en gennemsnitlig varighed på mindst 44 sekunder

Ifølge udregninger fra den amerikanske matematiker, Dan Meyers, varer det i gennemsnit 41 sekunder at komme igennem alle kassens formaliteter. Derudover kommer scanningen af varerne. Hver vare øger den samlede ekspeditionstid med tre sekunder. Eksempelvis tager det 44 sekunder at komme igennem kassen, hvis du køber en vare. Det betyder også, at en kø med flere kunder, der har færre varer let kan tage længere tid end den enkelte kunde med den fyldte indkøbsvogn.

Dog er det ikke kun antallet af varer, som afgør, hvor lang tid, det tager at komme ud på den anden side. Et tip er at se efter, om kunden har mange af de samme varer. Det gør nemlig, at kassemedarbejderen ikke skal scanne alle tingene hver for sig. På den måde går ekspeditionen hurtigere. Hvis en kunde har mange varer uden stregkode, kan ekspeditionen let trække ud, da de tager længere tid for kassemedarbejderen at registrere.

Del |

Kilde: Samvirke

Mest læste nyheder

Seneste nyheder