5 myter om hårfjerning

23 august, 2022 | 08:30
Sommeren er højsæson for hårfjerning. Her får du fem myter om at fjerne hår og et svar på, om de er sande eller falske.
Foto: Billedarkiv

Nogle fjerner hår. Andre gør ikke. Uanset hvilken gruppe du tilhører, har du sikkert hørt disse fem myter om hårfjerning. Her får du et svar på, om myterne er sande eller falske. Så har du nemlig styr på det hele næste gang, at diskussionen falder på hårfjerning i pigegruppen.

1. Der skal gå en måned mellem hver voksbehandling

Denne myte er falsk. Der er ingen grund til at vente en hel måned, inden du går i gang med at vokse igen. Mange voksprodukter er så gode, at de kan fjerne hår på kun halvanden centimeter. Og det kan der altså let vokse frem på et par uger.

2. Du skal ikke barbere mod hårene

Denne myte er sand. Hvis du barberer imod hårenes grosretning kan du udvikle indgroede hår. Her kan der opstå en betændelsestilstand i dine hårsække. Husk at barber med hårene.

3. Dine hår bliver mørkere ved barbering

Denne myte er falsk. De kan se mørkere ud, når de gror ud igen, men det skyldes, at de endnu ikke er blevet bleget af solen.

4. Dine hår vokser hurtigere, hvis du barberer dem

Denne myte er falsk. Hårene er allerede døde, når de vokser ud af huden. Derfor har det ingen betydning, om du barberer dem af. Det svarer til at klippe negle.

5. Du får overskæg, hvis du vokser din overlæbe

Denne myte er falsk. Når hårvæksten på overlæben fjernes med voks, vil den ikke blive øget. Ved voksbehandling af overlæben hiver du nemlig håret ud med roden, hvilket gør, at der hverken vil komme mere hår eller skæg. Dog bør du ikke barbere dig i ansigtet, da hårene vil udvikle sig til skægstubbe.

Del |

Kilde: Woman

Mest læste nyheder

Seneste nyheder