17 motionsløb i Aalborg har modtaget støtte fra Nordea-fonden

23 august, 2022 | 14:30
4000 motionister har deltaget i 17 motionsløb i Aalborg, som har modtaget støtte fra Nordea-fonden.
Foto: Billedarkiv

Over al forventning.

Sådan lyder den korte konklusion, når regnskabet for Nordea-fondens løbspulje gøres op.
Puljen blev lanceret sidste forår med et ønske om at sætte gang i de lokale fællesskaber med små lokale motionsløb med mellem 50 og 500 deltagere.

Og mange bække små gør som bekendt en stor å. Helt præcist 99.836 motionister har gået, løbet, rullet og svømmet fra start til mål og dermed bragt deltagerantallet i liga med store motionsløb som Royal Run og Copenhagen Half.

Alene i Aalborg har 17 motionsløb modtaget støtte og over 4000 motionister har deltaget.

Et af dem er Foreningstouren, som er et motionsløb i Aalborg Øst med det formål, at få børn tilbage i foreningsidræt og dermed kickstarte de aktive fællesskaber i foreningerne ovenpå corona og med en ambition om at gøre en ekstra indsas mod ensomhed og isolation i et socialt boligområde.

“Coronapandemien havde sat en stopper for mange aktiviteter. Mange havde isoleret sig en hel vinter, og vi så et behov for at komme ud i det fri og få motion og vind i håret sammen med andre,” fortæller administrerende direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen, der hæfter sig ved de mange spontane løb, som opstod i coronaens skygge.

Behovet for at komme ud i det fri kunne mange af de frivillige arrangører ude i foreningerne genkende, så ansøgningerne til Løbspuljen strømmede ind.

Løb og gang mest populært

I alt 458 løb over hele Danmark har fået støtte. Foreningerne i Region Midtjylland har været flittigst til at arrangere og har modtaget støtte til 133 løb, efterfulgt af Syddanmark (96), Hovedstaden (79) efterfulgt af Sjælland med 77.

Til gengæld løb Nykøbing Falster med rekorden som byen med flest deltagere. 2220 motionister  med kajakløb i Guldborgsund som et af dem.

“Vi har konstateret, at tilgængelighed har spillet en stor rolle. Det har været vigtigt for arrangørerne, at alle har kunnet været med. Rigtig mange løb har åbnet mulighed for at deltagerne har kunnet gå rundt, og der har ofte været flere distancer at vælge mellem, så der har været udfordringer til motionister på alle niveauer,” siger Henrik Lehmann Andersen.

Blandt de støttede løb finder man discipliner som kampfitness, sæbekasseløb, baglænsroning og strandløb. Mange af løbene indeholdt flere motionsformer, men de idrætsgrene der oftest gik igen på tværs af alle de 458 motionsløb er også de mest almindelige: Løb (297), gang (182), cykling (70), mountainbike (36), paddleboard (27) og svømning (22).

Nyt fokus tager over

Langt de fleste løbsarrangører benyttede sig af tilbuddet om at modtage gratis løbstøjer. I alt er der delt 76.000 styk ud.

Løbspuljens fem millioner kroner er nu fordelt, og puljen er tømt. Der er dog fortsat mulighed for at søge om støtte til motionsløb via fondens fokusområde ‘Liv i det lokale’, som årligt uddeler 50 mio. kr. til mere end 1.500 lokale projekter.

Om Nordea-fonden

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål. Hvert år uddeler fonden ca. 500 mio. kr. til projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. Se mere på nordea-fonden.dk.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder