Mikkel Hansen er landet i Aalborg. Men hvad ved superstjernen egentlig om limfjordsbyen?

23 august, 2022 | 12:15
Vi testede verdens bedste håndboldsspillers viden om sin nye hjemby. Og kan afsløre at han på nordjysk gjorde det ganske udmærket
Foto: MinByAalborg

Mandag skete der så, hvad håndboldverdenen havde ventet på i halvandet år. Superstjernen fra Paris, hele Danmarks og nu lidt mere Aalborgs Mikkel, landede standmæssigt i privatfly og kunne for første gang indånde den friske nordjyske luft alt imens han tog sit nye rige i besigtigelse.

Herefter blev ejendomsmæglerens nye yndlingsoffer eskorteret gelinde uden om byens labyrint af vejarbejde, så superstjernen ikke i desperation ringede sin agent op og bad om et smuthul i kontrakten.

I Gigantium havde den samlede danske verdenspresse med Mogens Jørgensen i spidsen, sat hinanden og Mikkel Hansen i stævne og holdt nu vejret i spænding i udsigt til ti minutters selskab med Aalborg Håndbolds nye Guldkalv.

Og som i Peter Bellis Teddybjørnen stod jeg, som den sidste i den lange række af journalister, og sagde pænt goddag og velkommen til Aalborg til en tydeligt træt Mikkel Hansen, som kvitterede med et høfligt tak skal du have.

Hvad så, har det været en lang dag?

“Ah lidt har det da.”

Og hvad med tsunamien af spørgsmål? Jeg havde fornøjelsen at udveksle et par ord med din kollega, som trak vejret tungt og fortalte, at 80% var de samme, blot i forskellig indpakning.

“80% sagde han det? Tjah, de magiske 80% gentagelser. Det skal nok passe.”

Derfor føler jeg selvfølgelig også en vis forpligtigelse, både som rosinen i pølseenden og for ikke at grave det journalistisk hul endnu dybere at gå lidt i en anden retning. Hvad siger du til det?

“Virkelig. Lad mig høre?”

Nu er det jo landet i Aalborg efter 10 år i Eiffeltårnets skygge. Så jeg er naturligvis lidt nysgerrig på, hvad du egentlig ved om verdens måske smukkeste by. Så er du klar på en gang Aalborg Quiz

“Ha ha jamen det kan vi da godt.”

Fornemt. Jamen så lad os flå proppen af ketchupflasken og se hvad du ved om din nye hjemby.

Spørgsmål nr. 1: Nu har du tilbragt et årti i Paris også ved du jo godt, at som alle vigtige metropoler, så har Aalborg selvfølgelig også sit vartegn. På samme måde som NYC har Frihedsgudinden og Paris Eiffeltårnet så har vi Aalborg Tårnet. Eiffeltårnet rager solide 300 meter op i Paris’ smog – ser man bort fra antennerne. Hvor højt tror du Aalborg Tårnet er?

“Ha ha det har jeg ingen idé om.”

Så får du lidt hjælp. Sådan er vi nemlig også i Aalborg. Taler vi 55, 80 eller 110 meter?

“Og hvad sagde du Eiffeltårnet var?”

300

“Ahh så er det i hvert fald ikke 110. Så er det 80 eller 55, nok nærmere 55?”

Det er korrekt. 1 Point

“Yes! Sådan! Så er vi i gang.”

Spørgsmål nr. 2: Aalborg huser Nordeuropas største karneval. Det ved jeg ikke om du var klar over?

“Åh jo, det ved jeg godt.”

Godt så. Ved du så hvilket måned det afvikles i?

“Det gør det i maj”

Korrekt igen. 2 point.

“Sådan to ud af to!”

Det går jo overraskende godt. Så hopper vi over i det politiske hjørne. Hvad hedder byens borgmester?

Ahh come on. Jeg har knap nok været her en dag. Det aner jeg simpelthen ikke.

Vissevasse, du har haft halvanden år til at læse op. Thomas Kastrup-Larsen er navnet. Han klipper snore over på havnen og hopper ud fra Limfjordsbroen.

Spørgsmål nr. 4: Landets statsminister. Hende kender du godt?

“Ja, Mette.”

Netop. Er Mette fra Aalborg?

(lang tænkepause) “Nej, det er hun ikke.”

Det er hun.

“Er hun?!? Jeg håbede lidt, det var et trick question.”

Desværre. Den er god nok. Mette kommer fra den aalborgensiske stenbro. Eller legede der i hvert fald.

“Øv!”

Spørgsmål nr. 5: En falleret rap-stjerne gav koncert på Aalborg havn i går. Ved du hvem det var?

“Niarn!”

Tæt på. 50 Cent

“Ah det er snyd. Jeg troede, det var en lokal quiz.”

Det er det også, det var en lokal koncert men med en udenlandsk stjerne. Men fair nok. Niarn er både et bedre navn og et godt bud. Så det får du et halvt point for.

Spørgsmål nr. 6: I Nordjylland opererer vi af gode grunde ikke med moms. Til gengæld har vi så vores egen valuta i Aalborg. Ved du hvor meget en Vejgaard-dollar er?

“…En Vejgaard dollar? Nej, det gør jeg ikke”

Det er solide 50 inflationsramte danske kroner

“En Vejgaard-dollar – 50 kroner? Det må jeg lige skrive mig bag øret.”

Netop. Så hvis de prøver at afregne din løn i hård valuta, så ved du det nu.

“Det er jo lokal slang det her!”

Det er da det det er. Spørgsmål nr. 7: Nu bevæger vi os over i kulturhjørnet. En solid spytklat fra Aalborg har en stor musikfestival til huse. Kender du navnet på den?

“Nibe Festivalen!”

Det er korrekt. Endnu et point.

“Vigtigt!”

Spørgsmål nr. 8: En af de ting du vil opdage, når du tager Aalborg i nærmere øjesyn i jagten på en bolig er, at vi faktisk ikke er berømte for Aalborgtårnet, sportsklubber eller Gaden. Vi har derimod slået os op på landets mest omfattende labyrint af vejarbejde, som tiltrækker all inclusive krydstogtsgæster fra den ganske verden. Men hvor stor en del af byen er ramt af mere eller mindre permanent vejarbejde? 50, 60 eller 70%?

“Ha ha…det kan simpelthen ikke være sandt?”

Det er det skam. Følger du de officielle omkørselsskilte i midtbyen, så kan du rent faktisk ende ved hovedindgangen til Nibe Festivalen.

“Jamen så gætter jeg på 70%”

Se, det var så det trick question du efterspurgte tidligere. Svaret er nemlig, at alle veje i Aalborg er beriget med vejarbejde. Det er en kommunal ambition som udleves på smukkeste vis. ”Vi ses i 2023 er Aalborgs slogan”. Så det er godt du har adgang til et privatfly.

“Ha ha det har jeg så ikke.”

Spørgsmål nr. 9: Nu skal du så spidse ører for nu kan du komme i problemer med dine nye kollegaer, træner, fans og chefen. Hvor mange gange har din nye klub hjemtaget DM-titlen?

“Ohh…både som AaB eller kun som Aalborg Håndbold?”

Kun i den nuværende konstruktion.

“Hmm lad mig se. Det er jo mange år og titler. Mads har vundet en gang..bum..bum. Fem gange?”

Det er tæt på. Seks. Så den får du også.

Så nåede vi til vejs berømte ende. Spørgsmål nr. 10: Der er en navnemæssig lighed mellem byen du har forladt og den du nu har indtaget i dag. Hvad er den?

“Hahahaha du kan simpelthen ikke sige Nordens Paris. Det må stoppe!”

Ikke desto mindre endnu et korrekt svar. Det bringer din samlede score op på flotte 5 1½ rigtige om Aalborg. Se det er da ikke så tosset – for at blive i det nordjyske – for en udlænding, der knap nok har været her en dag endnu.

“Haha jamen jeg er også stolt.”

Jeg vil gerne takke for audiensen og du havde lyst til at deltage.

“Så lidt da og sjovt at være med.”

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder