AaB jagter mål og sæsonens første sejr

21 august, 2022 | 11:05
Er man fodboldfan og holder med Nordjyllands stolthed, ja så er det hårde tider. Men skal skuden vendes, så findes der vel næppe en bedre modstander at gøre det mod end netop Brøndby
AaB
Foto: Min By Aalborg

Fodbold er et forholdsvis simpelt spil. Alligevel gemmer der sig mange facetter under græstørvene. En af de vigtigste er, at score mål. Og netop den del af spillet kniber det gevaldigt for AaB at eksekvere. Især på hjemmebane.

Tik-tak!

Det er vigtigt, både i livet som i sport, at sætte sig mål. Men det er endnu vigtigere at score dem. Det er nu 191 minutter siden at hjemmepublikummet på Aalborg Portland Park senest har haft noget at juble over. Sådan rent scoringsmæssigt. Det skete da Allan Sousa scorede mod FC København for en lille måneds tid siden. Helt præcis den 24. juli. Siden er det blevet til 2 x 0-0 mod AC Horsens og FC Nordsjælland.

I dag har hele Nordjyllands hold så atter chancen, når hadefjenden nummer 1 lægger vejen forbi Aalborg Portland Park.

Friis på blokken

Det næste spørgsmål der melder sig er, om det også er cheftræner Lars Friis sidste chance. Eller om snoren i AaBs trænersæde har et par centimeter mere at give af? Det er trods alt Brøndby, der kommer på besøg og alt-det-der.

Én ting er i hvert fald sikker, den tidligere Viborg-træner er til debat i det nordjyske. Friis, der ellers startede som lyn og torden, har ikke formået at føre AaB til sejr i nu 13 kampe. Og lige meget hvor sympatisk man finder ham eller hvor tit AaB slår fast, at en fyring ikke er på dagsorden, så er den det selvfølgelig.

Det vil næppe være endnu et nederlag – eller det vi i Nordjylland kalder en AaB-sejr (0-0 på hjemmebane grundet en masse uretfærdige omstændigheder som gjorde vi ikke vandt) der trækker fodboldmåtten væk under Friis. Men det vil betyde, at alt er på et bræt mod Randers i næste runde.

Anføren er tilbage

Anfører Lucas Andersen der så til fra tilskuerrækkerne, da topholdet fra Farum var forbi. Fortæller at han er sin skade kvit. Det betyder, at Friis råder over hvad der på papiret ligner et ganske effektivt arsenal af offensive spillere. Spørgsmålet er så blot, hvem han regner med kan bryde den nordjyske måltørke.

Senest var Louka Prip henvist til bænken igen. AaB-topscoren fra sidste sæson har slet ikke fundet niveauet, der gjorde ham til ligaens mest giftige spiller efter Helenius. Nu går rygterne på, at en tyrkisk klub skulle være interesseret i den ny-blonde midtbanespiller. Et skifte Prip sikkert vil byde velkommen, efter han har mistet sin favoritposition.

Brøndby på slingrekurs

Kører Brøndbys bus, som holdet spiller fodbold, så kommer de vidt omkring på turen fra Sjælland til Aalborg. Gæsterne fra Vestegnen er på slingrekurs. Brøndby har haft svært ved at jonglere både Europa-eventyret og den hjemlige liga. Plus Niels Frederiksen kæmper med skader og sukker efter offensive-forstærkninger.

Efter holdet blev ydmyget 4-1 af ærkerivalerne fra FC København, så blev det til genoprejsning mod OB som mirakuløst, er i endnu dårligere forfatning end AaB.

Endnu et 0-0 opgør?

Hvilket udtryk de blå-gule kommer med til dagens kamp bliver spændende. Brøndby har det ofte svært i Aalborg, så mon ikke et godt bud er endnu en målrig 0-0 kamp?

Er du ikke på plads på Aalborg Portland Park som sandhedsvidne klokken 18.00, når Peter Kjærsgaard puster i fløjten og AaB ikke blot score, men snupper tre point. Så kan du følge kampen på TV3+ med optakt fra klokken 17.00

AaB trup mod Brøndby, hvor kun Kasper Høgh mangler, ser således ud:

1 Josip Posavec, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 21 Lars Kramer, 22 Theo Sander, 25 Andreas Poulsen, 31 Anders Noshe, 32 Kilian Ludewig og 38 Oliver Ross.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder