Hver fjerde kvindelige studerende føler frygt i forbindelse med studiestart

19 august, 2022 | 13:00
Mange aalborgensiske studerende venter spændt på den kommende studiestart, som nærmer sig med hastige skridt. Dog er det ikke alle, som kun har sommerfugle i maven.
Foto: Billedarkiv

En ny undersøgelse viser nemlig, at studiestarten er forbundet med frygt for hver fjerde kvindelige nye studerende. Det samme gør sig gældende for ti procent af de mandlige studerende.

Undersøgelsen fra Dansk Evalueringsinstitut (EVA) konkluderer, at 24 procent af de kommende, kvindelige studerende frygter, at der vil være sociale aktiviteter tilknyttet studiestarten. De frygter, at der vil være aktiviteter, der kan opleves som grænseoverskridende. Konklusionen er baseret på svar fra mere end 20.000 nye studerende på landets videregående uddannelser.

Ifølge seniorkonsulent for EVA, Andreas Pihl Kjærsgård, kan der være en sammenhæng mellem denne frygt og de store mængder alkohol, som indtages til introfesterne. Helt konkret siger han følgende om undersøgelsen:

“Langt de fleste studerende glæder sig til det sociale liv på studiet, og vil gerne have nye venner, men for nogle er studiestarten også forbundet med en frygt for, at man vil få sine grænser overskredet. Vi ved, at det for nogle kan være grænseoverskridende at være sammen med mange nye mennesker på en gang, og nogle frygter grænseoverskridende aktiviteter i studiestartsforløbene. Der er også dem, der måske frygter festerne med de store mængder alkohol og måske risiko for seksuelle krænkelser.”

Er der frygt blandt de kvindelige studerende i Aalborg?

Aalborg er i år kåret som Danmarks næstbedste studieby. Derfor er der mange, som kommer hertil for at påbegynde en videregående uddannelse. En del af dem har udvalgt Aalborg Universitet som deres uddannelsessted. Til september byder universitetet velkommen til 3780 nye studerende. Iblandt dem vil der formentlig være kvindelige studerende, som går studiestarten i møde med denne frygt i tankerne.

Min By Aalborg har forsøgt at få en kommentar fra Aalborg Universitet, men de er ikke vendt tilbage inden artiklens udgivelse.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder