The Raveonettes genopfører ‘Whip It On!’ i Aalborg

18 august, 2022 | 15:00
Med debutpladen Whip it on! blev hele verdens ører med ét rettet mod det nye danske band The Raveonettes. Efter 5 års koncertpause kommer The Raveonettes til november til Aalborg som led i en landsdækkende turné.
The Raveonettes genopfører ‘Whip It On!’ i Aalborg
Foto: PDH Music

Efter 20 år er Whip it on! lige så præcis og kompromisløs som dengang. Og efter 5 års koncertpause svinger Sune og Sharin igen pisken med en serie jubilæumskoncerter i Danmark og USA. – og som led i disse koncerter: Aalborg.

“… Vi er utroligt glade for at Whip It On! stadig er en enorm inspirationskilde. Den plade bestod tidens prøve. Vi er ekstremt stolte af det album og vi glæder os meget til at spille det i sin helhed sammen med andre Raveonettes klassikere.” Sune & Sharin

Inspiration fra 1950’erne

Sune Rose Wagner (guitar og vokal) og Sharin Foo (bas, guitar og vokal) hentede i sin tid inspiration fra 1950’ernes amerikanske rock’n’roll, 60ernes pige grupper og surf guitaren fra Californien. Tilbage i 00erne var de en del af den nye garage rock bevægelse der talte bands som The Strokes, The Hives og The White Stripes. Deres unikke bidrag var især Wagner og Foos ‘vocal candy’: de komprimerede, modale, sødmefyldte dreng/pige harmonier der stod i stærk kontrast til et eksplosivt og dissonant lyd univers. The Raveonettes er siden blevet inspirationskilde for en lang række bands, og var ifølge NME med til at udløse den amerikanske pop renaissance der fandt sted i 10erne med bands som Best Coast, The Drums og Dum Dum Girls der fandt inspiration i Raveonettes’ klassiske pop sensibilitet.

The Raveonettes der har haft en solid og urokkelig kultfanbase lige siden de udgav deres første album, vil nu gerne fejre den lyd der startede det hele. Et af dogmerne for Whip It On!, var at alle sangene blev skrevet i den samme toneart, nemlig Bb mol, og det er i den toneart, at de igen drager ud for at åbne øjne og ører i ind- og udland.

Med sig har de det originale live band, bestående af Manoj Ramdas på guitar og Jakob Høyer på trommer.

Touren er som følger:

17.11 TURBINEN. Randers

18.11 SKRÅEN. Aalborg

19.11 TRAIN. Aarhus

08.12 POSTEN. Odense

09.12 TAPPERIET. Køge

10.12 GODSET. Kolding

14.12 STORE VEGA. København

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder