Regeringen vil have national strategi for håndtering af PFAS-forurening

18 august, 2022 | 10:00
15.000 grunde mistænkes for at være forurenet med PFAS. 386 af de potentielle grunde ligger i Aalborg Kommune. Regeringen udtrykker nu et ønske om en national strategi for forureningen.
Foto: Billedarkiv

Der skal sættes ind med mere styrke, når det kommer til PFAS-forurening. Regeringen har derfor et ønske om, at der udarbejdes en national strategi på området.

Det udtaler miljøministeren Lea Wermelin (S) til TV2 efter et møde med sundhedsministeren og partiordførerne om PFAS. Helt konkret siger hun følgende:

“Det afgørende er, at danskerne kan have tryghed omkring, at vi håndterer den PFAS-forurening, der er i Danmark. Derfor har vi sat rigtig mange ting i gang, og nu skruer vi op for indsatsen, nu skal der laves en national strategi.”

Denne nationale strategi skal ifølge miljøministeren rumme de igangværende initiativer på PFAS-området. Det vil blandt andet inkludere en kortlægning af forureningen, men strategien skal også indeholde mere langsigtede tiltag.

Usikkerhed på flere områder

Når der bliver spurgt til finansieringen i forhold til nye initiativer på området, er det ikke muligt for miljøministeren at komme med et klart svar. Hun vil ikke afvise, at der skal sættes flere penge af til de nye initiativer. Hun mener dog, at rækkefølgen må være, at det først bliver undersøgt, hvad der skal handles på. Økonomien vil være det næste skridt ifølge miljøministeren.

I samme omgang giver hun udtryk for, at det allervigtigste er at få skabt et overblik over PFAS-forureningen. Lea Wermelin har intention om at indkalde de danske vandværker til samtale med det formål at finde ud af, hvordan dette overblik skabes hurtigst muligt. På nuværende tidspunkt hersker der nemlig usikkerhed over antallet af danskere, som dagligt er i risiko for at drikke vand med for høje PFAS-værdier.

Del |

Kilde: TV2 CVR nr. 10413494 Rugårdsvej 25 5000 Odense C

Mest læste nyheder

Seneste nyheder