Kom med til Økologisk Høstmarked

18 august, 2022 | 06:00
Vi skal snart fejre, at høsten er i hus. Derfor inviterer flere nordjyske økologiske gårde indenfor til Økologisk Høstmarked den første weekend i september.
Kom med til Økologisk Høstmarked
Foto: Økologisk Landsforening

Den 3. & 4. september holder de økologiske gårde i hele Danmark det årlige høstmarked. I Nordjylland kan du besøge Halkær Kro i Nibe eller Lille Østergårds Økologi i Brønderslev. Oplev, hvor dyrene bor og grøntsagerne gror, når de økologiske landbrugere inviterer indenfor til Økologisk Høstmarked. Her kan du gå på opdagelse i dit lokale madlandskab, når naturen i sensommeren kvitterer med en overflod af lækre, økologiske råvarer, der er produceret uden brug af pesticider og med omsorg for natur, biodiversitet og ikke mindst vores drikkevand.

Tag børnene, ægtefællen, kæresten eller naboen under armen og gå på opdagelse i jeres lokalt producerede, økologiske råvaremekka.

”Vi glæder os til at vise alt det, vi arbejder med, når vi hver dag står op for at dyrke, avle og producere økologisk mad til vores medborgere. I økologien er vi jo ikke kun én gård, men en hel fødekæde af køkkener, restauranter og virksomheder, der kæmper for økologien og for at vi alle kan få rene økologiske varer. Det er det, vi kalder det økologiske fællesskab og det fællesskab er forbrugerne også en del af, og derfor byder vi alle velkommen i den første weekend i september,” fortæller forperson for Økologisk Landsforening Louise Køster.

Hvorfor økologi?

I Danmark er vi så heldige, at vi kan drikke vores grundvand, men vores rene drikkevand er truet. Hvert år bliver der fundet rester af syntetiske pesticider i grundvandet. Samtidig kender vi ikke de langsigtede, sundhedsmæssige konsekvenser af at spise fødevarer, der indeholder pesticidrester.

Når du køber økologi, støtter du de økologiske landmænd, der hver dag dyrker rene fødevarer og sikrer rent grundvand til alle.

Økologi bygger nemlig på et forsigtighedsprincip, hvor man i stedet for at satse på, at pesticiderne ikke har en skadelig effekt, hellere vil være på den sikre side og ikke anvende dem. I stedet arbejder vi som økologer naturnært og regenerativt med jorden. Økologi er det sikreste valg, hvis du vil beskytte grundvandet for mødet med pesticider og være med til at sikre, at vores børn og børnebørn også kan hente rent drikkevand fra undergrunden.

Aktiviteter på gårdene

Økologisk Høstmarked er for alle. Der er ikke én gård, der er ens. Nogen steder kan du se, hvordan dyrene lever under åben himmel over jorden, andre steder, kan du undersøge hvordan de allermindste dyr, det vigtige mikroliv, arbejder i den økologiske jord. Der vil være foderture, fællesspisning, pluk-selv blomster osv.

”Vi vil gerne invitere forbrugerne indenfor og vise alt det økologien rummer, også det der er udover de rene råvarer. Vi har en klokkeklar dagsorden i Økologisk Landsforening, der handler om sikring af vores klima og drikkevand, styrkelse af biodiversiteten og en bæredygtig fremtid for os, vores børn og vores planet. Den dagsorden møder du, når du besøger os til Økologisk Høstmarked,” fortæller Louise Køster.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder