Aalborg Kommune bygger deres første svanemærkede daginstitution

18 august, 2022 | 12:00
Svanemærkede produkter har i flere år været at finde i de fleste af landets daginstitutioner. Nu er Svanemærket også at finde på selve daginstitutionen i flere byer. Aalborg Kommune bygger nu deres første svanemærkede daginstitution.
Aalborg Kommune skilt logo 2 (2)
Foto: Billedarkiv

Antallet af svanemærkede byggerier er i løbet af de seneste år vokset markant. Også når det handler om daginstitutioner. Flere certificerede daginstitutioner er nemlig kommet til, siden landets første svanemærkede daginstitution i 2011 blev indviet i Odense. I alt er der nu 11 færdige institutioner, fordelt over hele landet. Yderligere tre er under opførelse, og der er flere på vej.

En af dem er beliggende i Aalborg Kommune. Her er Svanemærket kommet højt på dagsordenen. Derfor er kommunen i øjeblikket i gang med at bygge deres første svanemærkede daginstitution. Byrådsmedlem i Aalborg Kommune, Tobias Bøgeskov, siger følgende om byggeriet:

“I Aalborg Kommune vil vi gerne gå forrest og opføre mere miljørigtige byggerier. Derfor har vi nu besluttet, at vi starter med at opføre den første svanemærkede daginstitution i kommunen. På den måde er vi med til at sikre en god start for kommunens yngste borgere, da svanemærkede byggerier er kendetegnet ved et godt indeklima og samtidig er bedre for miljøet.”

Han nævner slutteligt, at man i Aalborg Kommune håber, at erfaringerne med at bygge den første svanemærkede institution i regionen kan være med til at sætte retning i Nordjylland, så de øvrige kommuner i regionen bliver inspireret til at følge trop.

Kendetegn ved et svanemærket byggeri

  • Lavt energiforbrug
  • Godt indeklima
  • Skrappe kemikaliekrav
  • Strenge krav til certificeret træ
  • Høj byggeteknisk kvalitet via kontrol af en uvildig tredjepart
  • God mulighed for genbrug og genanvendelse af bygningsdele

Læs mere om svanemærket byggeri her.

Svanemærket

Svanemærket er det officielle nordiske miljømærke og blandt verdens skrappeste miljøcertificeringer. Svanemærket evaluerer miljøpåvirkningen i alle relevante faser af produktets eller servicens livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering, og har særligt fokus på ansvarligt ressourceforbrug, påvirkning af klima, brug af skadelige kemikalier og bevarelse af biodiversitet.

Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi, reducere klimabelastningen og er et stærkt redskab til at realisere FN’s 12. verdensmål om at sikre ansvarligt forbrug og produktion. 95 % af danskerne kender Svanemærket, og 67 % af danskerne ser efter Svanemærket, når de vælger varer.

Del |

Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder