Aalborg Bibliotekerne inviterer til bogcafé med naturtema

18 august, 2022 | 14:00
Til efterårets bogcafé den 2. september på Aalborg Bibliotekerne skal deltagerne tilbage til naturen med litteraturen.
Foto: Billedarkiv

Mennesket har altid prøvet at forstå naturen. På septembers bogcafé på Aalborg Bibliotekerne er det blevet tid til at mærke naturen på egen krop. Det sker den 2. september fra klokken 16:00 til klokken 17:15 i Glashjørnet på Hovedbiblioteket.

Før naturvidenskaben fik sin debut, havde mennesket en forståelse af verdenen fra et mytologisk perspektiv. Her er der opstået mange myter, som alle har fællestræk, der forbinder os på tværs af tid, sted og sprog. I dag er det litteraturen, som bygger bro og viser flere bud på vores nuværende ståsted.

Lige nu har litteratur om naturen vokseværk. Her findes der adskillige bud på, hvordan mennesker skal tilsidesætte egne behov med det formål at give plads og ro til naturen. Træerne skal krammes. Vi skal stoppe op og blive begejstrede. Vi skal se det magiske ved naturen. Vores følelsesmæssige relation til naturen skal genopbygges, og det skal gå stærkt, hvis vi skal nå det i tide. I bogcaféen bliver der stillet store spørgsmål i forhold til at bevare biodiversiteten og bekæmpe klimakrisen.

Denne udgave af bogcafé fortælles af Vita Andersen og Jacob Bæk fra Aalborg Bibliotekerne. Der vil også være sang fra det lokale vokalensemble Nærlyd, som under ledelse fra Rikke Hestvang Andersen synger egne arrangementer af smukke naturinspirerede sange fra romantikken og dykker ned i middelaldervisernes naturbesjælede univers.

Om bogcaféen

Dato: Fredag den 2. september.

Tid: Klokken 16:00 til 17:15.

Sted: Glashjørnet, Hovedbiblioteket, Aalborg Bibliotekerne.

Pris: Gratis.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder