Trods flugtforsøg til buskads undslap ung spritbilist ikke politiet

16 august, 2022 | 18:00
Nordjyllands Politi fik mandag en opringning fra en borger, der havde overværet en flok unge feste og efterfølgende set dem køre væk i bil. Manden fulgte efter bilen og guidede gennem telefonen politiet lige i favnen på dem.
Kilde: Billedarkiv

En opmærksom borger tog sagen i egen hånd, da han mandag ved 18-tiden kørte efter en formodet spritbilist. Sådan skriver TV2Nord i en artikel i aftes. Anmelderen havde overværet en gruppe unge feste og indtage alkohol i Vestre Fjordpark i Aalborg. Her havde han henvendt sig til dem og påtalt, at det nok var bedst, de lod bilen stå og i stedet gik hjem. En 20-årig mand valgte imidlertid at overhøre det råd. For da anmelderen selv var på vej hjem, så han den unge mand og en kammerat køre af sted fra Vestre Fjordpark.

“Anmelderen får så ringet til os, og så sætter han efter dem og får dirigeret os i den rigtige retning”, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Thomas Ottesen.

Flygter fra bilen

Føreren og passageren endte med at smide bilen ved en sidevej til Aalborgtårnet og løb derefter ind i et grønt område, inden de kort efter blev anholdt af politiets hundepatrulje.

Vagtchefen roser anmelderens arbejde

Thomas Ottesen gør det klart, at han på ingen måde opfordrer folk til at lege politi og røver og endvidere køre lovløst rundt og jagte forbrydere. I dette tilfælde har vagtchefen dog roser til overs for den opmærksomme borger.

“Han kunne på behørig afstand følge efter dem med normal hastighed inden for bygrænsen, og han kunne hele tiden se dem. Det synes jeg i virkeligheden er godt arbejde, at han vælger at gøre det”, siger Thomas Ottesen og fortsætter:

“Når man kan gøre det på den måde der og så få peget os i den rigtige retning, således vi får kløerne i en, der kører påvirket, så synes jeg, at det er helt fint”.

Føreren er nu sigtet for spiritus- og narkokørsel. Passageren er løsladt og uden sigtelse. Den 20-årige fører af bilen har fået udtaget blodprøve, og den er afgørende for, hvad det endelige resultat bliver. Ifølge vagtchefen er der en indikation og en klar mistanke om, at bilisten har været påvirket under kørsel.

Del |

Kilde: Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro
Virksomheder relateret til denne nyhed

Mest læste nyheder

Seneste nyheder