21-årig idømt fængselsstraf for hvidvask

16 august, 2022 | 09:00
En 21-årig mand stod bag to gange hvidvask af penge fra bedrageri og netbank-indbrud i 2021. Nu har Retten i Aalborg idømt ham en fængselsstraf.
Retten i Aalborg
Foto: Billedarkiv

En 21-årig mand er blevet idømt en fængselsstraf ved Retten i Aalborg efter han hvidvaskede penge i maj og juni 2019.

Det fortæller Stephen Pedersen til det regionale mediehus. Ifølge anklageren blev den 21-årige betalt 1200 kroner for at gøre det.

I første tilfælde hvidvaskede han 39.000 kroner. Anden gang var der tale om 25.000 kroner. Begge gange stammede pengene fra bedragerisager. Hvidvaskningen af pengene skete ved, at den 21-årige modtog alle pengene på sin konto. Herefter blev pengene sendt videre til flere forskellige ukendte personer. De hævede beløbet i kontanter og afleverede pengene tilbage til den 21-årige. Til sidst kunne han levere pengene tilbage, hvor de kom fra.

Den 21-årige erkendte, at han havde fulgt ovenstående fremgangsmåde. Dog nægtede han at have kendskab til, at pengene stammede fra kriminalitet. Han nægtede også at have modtaget betaling, siger anklageren.

21-årig ville bare være hjælpsom

Ifølge den 21-åriges egen forklaring ville han bare hjælpe. I begge tilfælde fortalte han, at det var forskellige personer, som han kendte, der gerne ville have hjælp, da de havde modtaget pengene for at arbejde og ikke havde noget hævekort.

Retten i Aalborg købte ikke forklaringen fra den 21-årige. Derfor blev han idømt tre måneders fængsel, hvoraf to af dem blev gjort betinget ifølge anklageren.

Del |

Kilde: Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst

Mest læste nyheder

Seneste nyheder