Rundt om AaB – FC Nordsjælland

15 august, 2022 | 14:00
Endnu en gang lykkedes det AaB at bremse ligaens tophold og endda fordoble sæsonens pointhøst.
Pølse
Foto: MinByAalborg

Set med de rød-hvide briller på, så lykkedes det endnu en gang AaB ikke blot at plante en nordjysk fodboldstøvle i hjulet på 3F Superligaens førerhold, men at fordoble sæsonens pointhøst.

Hedebølgen i Danmark har ført til øget vandforbrug og den objektive seer vil nok undre sig over, at man havde valgt at spilde jordens ressourcer på at vande FCNs banehalvdel inden første halvleg. Hjemmeholdet var nemlig mere end sjældne gæster på den side af midterlinjen.

Med AaBs fordobling af sæsonens pointhøst, har nordjyderne nu isoleret OB på sidstepladsen med et enkelt point. Næste mål i tabellen er de kongeblå fra Lyngby, der ligeledes har 2 point.

AGF og netop Lyngby lukker 5. runde mandag aften.

To af AaBs største profiler var fraværende i startelleveren mod FC Nordsjælland. Louka Prip så til fra bænken imens Lucas Andersen nød solskinnet fra tribunen med en skade.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Andreas Poulsen fik sin startdebut, og han havde luft til en lille time.

AaB-veteranen Jakob Ahlmann kom på banen i stedet for netop Poulsen og satte et solidt aftryk på opgøret med stærke indgreb og noget af den vilje og ild i øjnene, som havde manglet.

5.749 tilskuere havde valgt at droppe strandturen og det var faktisk et ganske fornuftigt fremmøde. Vejr, hjemmeholdets spil og placering taget in mente.

En gruppe dedikerede AaB-fans valgte i ugens løb at troppe op på klubbens træningsanlæg og udtrykke deres utilfredshed via et banner med indsats og engagement. Havde man frygtet, at den utilfredshed ville afspejle sig i manglende opbakning på kampdagen, ja så tog man alvorlig fejl. På trods af en gang alibifodbold af hjemmeholdet i første halvleg, var opbakningen fra bag mål fremragende kampen igennem.

Et point er bedre end at tabe, lød det fra flere af spillernes side af og det er vanskeligt at argumentere imod. Problemet er blot for AaB, at klubberne som nordjyderne må formodes at skulle kæmpe med om en plads i Top Seks, alle gør det godt. Randers pelsede FC København i Parken og satte tre point ind på kontoen. Viborg slog Silkeborg, som udraderede AaB i forrige runde, og AC Horsens lavede et mirakel comeback mod FC Midtjylland der for anden runde i træk smed en tremålsføring.

Top Seks ser sådan ud før rundens sidste opgør:

FC Nordsjælland 13 point, Silkeborg 10, Randers 9, Viborg 9, Horsens og AGF begge 8. AGF dog for en kamp færre.

68% boldbesiddelse satte gæsternes sig mod hjemmeholdets 32%

Det var en chancefattig kamp tilskuerne var vidne til søndag. Hvad statistikken også afslører. AaB diskede sammenlagt op med 5 forsøg på mål og gæsterne havde 3.

Louka Prip, Iver Fossum og Milan Makaric der scorede tilsammen 30 mål sidste sæson, har endnu ikke fundet vej til nettet. Sidstnævnte synes at være røget helt til bunds i angrebshierarkiet.

Kroatiske Josip Posavec kunne notere sit andet clean sheet for sæsonen med søndagens 0-0.

Vælger fansene på Aalborg Portland Park at guffe en ekstra pølse i sig for at stille sulten, er det ikke så underligt. Det er nemlig ikke mål, det nordjyske hjemmepublikum bliver stopfordret med på Aalborg Portland Park. 270 minutter har kastet 1 scoring af sig.

AaBs jagt på mål og point ser således ud for de næste tre kampe: Brøndby hjemme søndag. Og så gælder det først Randers ude og derefter Ulvene fra det midtjyske på heden.

Del |

Mest læste nyheder

Seneste nyheder